Večer stripa u Bookvici: Alem Ćurin

U ovotjednom izdanju književnog programa Bookvica,  koje je na programu u četvrtak, 4. veljače 2016., s početkom u 20.30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II), održat će se premijerno splitsko predstavljanje prvoga strip-romana kultnog splitskog ilustratora i pisca ALEMA ĆURINA. Roman je naslovljen „List vode, Atlantida“ (2x2, 2015.) i predstavlja dirljivu Ćurinovu posvetu svjetskom velikanu stripa Hugu Prattu.

Uz samoga autora, razjašnjavanju misterija povezanih uz „List vode“ pomoći će predstavljači: VLADIMIR ŠAGADIN, urednik i vlasnik nakladničke kuće „2x2“ koja je objavila strip, te poklonici Ćurinova lika i djela PREDRAG LUCIĆ i BORIS DEŽULOVIĆ. Ujedno će se pokušati pronaći odgovori na pitanja zašto je autoru trebalo više od 30 godina da objavi prvi album, zašto kaže da nikad ne odustaje, zašto voli klasične stripove iako je njegov vlastiti izraz ekspresivan i alternativan, je li mu strip – za razliku od angažiranih ilustracija – bijeg od stvarnosti, je li u današnjem vremenu moguć opstanak strip umjetnosti.... Voditeljica Bookvice je Patricija Vodopija.

Razgovor će biti popraćen projekcijom kadrova iz stripa, a najsretniji posjetitelj ili posjetiteljica dobit će „List vode, Atlantida“ na dar.

Alem Ćurin – kratka biografija:

Alem Ćurin (Split, 1953.), nesvršeni student grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u Parizu je bio umjetnički emigrant, a jedno se vrijeme prehranjivao i ribarenjem na koći. Dizajnirao je plakate (osobito po narudžbama kazališnih kuća) i različite publikacije. Ilustracije je objavljivao u „Nedjeljnoj Dalmaciji“ i „Feralu“, a danas je stalni suradnik „Novosti“. Objavljuje autorske stripove i prozne tekstove. Od ukoričenih izdanja dosad je, prije ove knjige, objavio zbirku eseja o stripovima „Egostriper“ (Matica Hrvatska, 2012.).