Večeras na FMFS-u hrvatska premijera novog filma Romana Polanskog

Egipatski film "Trg" koji je osim nominacije za Oscara u kategoriji najboljeg dokumentarca osvojio i nagradu Amnesty Internationala u Berlinu, te nagradu publike na Sundance festivalu, očito je osvojio i publiku na Festivalu mediteranskog filma Split, jer se u ljetnom kinu Bačvice drugi dan za redom tražila ulaznica više. Pred rasprodanim gledalištem ovog šarmantnog kina, svoj kratki film “Zujanje” i njegovu ekipu predstavio je redatelj Dinko Božanić.

Nedjelja na FMFS-u započinje u 18 sati u kinoteci "Zlatna vrata" animiranim dokumentarcem "Usvajanje odobreno" koji se prikazuje u sklopu programa za djecu "Mali meDITEran", a na istoj lokaciji u 19:30 sati prikazati će se kratki film "Ribarsko plava" Marka Petrića, te turska drama "Dok nas smrt ne rastavi". U pitanju je film koji je premijerno prikazan na festivalu u Berlinu, a na Istanbul film festivalu osvojio je nagradu za najbolju režiju. Jedan je od rijetkih turskih filmova koji se bavi suvremenim Istanbulom i temom bračnih problema kroz odnos umjetnice i arhitekta.

Kino "Galerija" u 21:30 prikazuje treći blok besplatnih projekcija kratkih filmova u međunarodnoj konkurenciji, a istovremeno u ljetnom kinu "Bačvice" nove FMFS poslastice. Prvo će redateljica Dijana Mlađenović predstaviti svoj nagrađivani film "Pragovi", nakon čega slijedi hrvatska premijera novog filma Romana Polanskog "Venera u krznu".