"Vicomafija iza rešetaka" - originalna hit komedija

Pogledajte komediju koja već 8 godina puni sale naših regija. Da ova nepretenciozna komedija zabavlja, osim neprestanog smijanja, svjedoči i glasan aplauz kojim glumci budu uvijek ispraćeni s pozornice.Predstava gostuje u Domu HV Lora,22.10.2014. u 19:30 h, a cijena ulaznice je 60 kn.

Suljo i Mujo, najpoznatiji vicomaheri, vicodileri i vicobosovi uhvaćeni su i privedeni u jedan hrvatski zatvor.  Hrvatski policajci priveli su i njihovu družicu Fatu te ju prisilili da glumi - igra prikrivenog istražitelja kako bi dvojicu vicomafijaša natjerali da se vrate u - svoje viceve. 

Riječ je o  prvom scenskom uprizorenju poznatih junaka iz viceva, odnosno o teatarskoj predstavi u kojoj nije cilj pričati viceve o Sulji i Muji, već prikazati jedan svijet ''vicomafije i vicobosova'' koji proizvode i dilaju viceve, odnosno odgovaraju na vječno pitanje tko ustvari proizvodi i širi viceve. Predstava ''Vicomafija iza rešetaka - Suljo,Mujo i Fata''  je ogoljena - oslobođena od svake politike, vjera i nacija, ali zato ima - sexa. Ne u skidanju i golotinji, već u onim lascivnim pričama kakve se koriste kada pričamo ''masne'' viceve o Sulji i Muji.

Dakle, predstava nije vulgarna i moralno neglediva, naprotiv, vrlo je vesela, duhovita i gledljiva.  Ipak, u svim najavama za igranje predstave bit će napomena - UPOZORENJE da predstava nije za djecu kao i za one starije od 80 godina!

Logično je očekivati da će narodima - građankama i građanima našeg područja, previše umornim od ratova, politike i političkih podjela, ova predstava biti događaj koji nikoga ne opterećuje, već donosi onaj najljepši i najzdraviji osjećaj u čovjeka, a što drugo nego - SMIJEH.

Predstava ''Suljo, Mujo i Fata - Vicomafija iza rešetaka'' je igrana preko 1000 puta i u mnogim gradovima po dva, tri i više puta i poslije svake izvedbe bile su ovacije publike.

Zaista, priča je neobična i duhovitog sadržaja pa je prijatan ugođaj za publiku ali i za glumca.

Imaginarni likovi Bosanaca, kroz Sulju (a ne ''Hasu'' kako se u ponekim vicevima koristi i to ime) i Muju ali i Fatu, dolaze nam na scenu kao žive i konkretne osobe kao klasičan BRAČNI TROKUT (muž - supruga i ljubavnik). Eksplicitno je jasno da se Suljo švaleriše sa Fatom ženom od svog prijatelja Muje, ali u vicevima kao i u životu moguće su sve varijante.

Dobro je što Fatu igra glumac, a ne glumica jer se time postiže veća komičnost. Osim toga, poznat je period iz kazališne prošlosti kada su glumci mogli biti samo muškarci. 

Autor i producent - Jasmin Brajlović.