Zatvoren 6. Brač Film Festival

Šesto izdanje Brač Film Festivala završilo je jučer, 8. kolovoza, uz srpski kinohit Ajvar čijoj je projekciji prisustvovao i glavni glumac Sergej Trifunović.

Ovogodišnji festival trajao je od 6. do 8. kolovoza, a u sklopu njega prikazano je devet filmova. Kao dio programa, prikazane su tri projekcije filmova za djecu, Moje neobično ljeto s Tess, Putovanje jednog princa i Rocca mijenja svijet.

U glavnom programu prikazana su tri lratkometražna filma Kućica, Brokula i Joseph navršava 42 te tri dugometražna filma Mater (red. Jure Pavlović), Alice i gradonačelnik (red. Nicolas Pariser) i Ajvar (red. Ana Marie Rossi). Svi filmski naslovi prikazani u sklopu festivala su debitantski filmovi te ujedno i bračke premijere. Svečanom otvorenju prisustvovali su redatelj Jure Pavlović, te ekipa filma Kućica, dok je kao poseban gost na zatvaranje festivala stigao Sergej Trifunović, srpski glumac poznat po ulozi u kinohitu Ajvar koji je zatvorio ovogodišnji festival.

U skladu s mjerama stožera u kinu je bio ograničen broj mjesta koja su se vrlo brzo popunila za svaku od projekcija tako da je supetarsko kino, a i vanjsko kino za dječje projekcije tri dana zaredom bilo potpuno popunjeno što samo potvrđuje veliki interes publike za filmsku industriju.

Za sve posjetitelje festivala, organizatori su pripremili i gosta iznenađenja, umjetnicu Panku Farkaš koja je sve okupljene zabavila svojim spektakularnim performansom s vatrom.

Unatoč nezavidnoj situaciji i izazovima u organizaciji festivala, i ovogodišnje izdanje Brač Film Festivala ispunilo je sva očekivanja posjetitelja i ponovno dovelo odlične filmske naslove na otok.