7. i 8. rujna u Gospiću i Otočcu održava se 2. Hrvatski festival hodanja!

Nakon izuzetno uspješne prve godine, u rujnu će se u Lici održati drugi po redu Hrvatski festival hodanja. I ove godine gradovi domaćini biti će Gospić i Otočac gdje će se hodati na nekoliko ruta različitih intenziteta, zbog čega sudjelovati mogu baš svi.

Sedmi rujan tako je rezerviran za Gospić gdje će svi prijavljeni „šetači“ savladavati tri staze dužine 10+ 20+ i 30+ kilometara simbolično nazvane Tesla. Nakon toga, osmog rujna, manifestacija se seli u Otočac na staze imena Gacka dužine 10+ 20+ i 30+ kilometara. 

Lani je Likom hodalo oko pet stotina hodača, a pretpostavlja se da će se ove godina brojka barem udvostručiti, zbog čega se organizatori intenzivno pripremaju.

Ovo sportsko događanje jedinstveno je u Hrvatskoj te je zbog dobrih prošlogodišnjih rezultata već nakon prve godine prepoznato na svjetskoj razini. Naime u svibnju Festival Hodanja je započeo proces učlanjivanja u svjetski savez hodanja (IML) te ima status kandidata. Najbolji je to dokaz da i Hrvatska prati svjetske trendove, a konačni cilj je kao i slična događanja u svijetu koja se održavaju već dugi niz godina, okupiti i po nekoliko desetina tisuća hodača.

Dobrobiti profesionalnog, ali i rekreativnog hodanja su brojne, a jedna od najpoznatijih činjenica jest ona da svakom minutom koju potrošite hodajući, možete produžiti svoj život za jednu i pol do dvije minute! Izvrstan je to motiv za sve koji žele nešto dobro napraviti za svoje zdravlje, ali se i dobro provesti te uživati u netaknutoj prirodi, da postanu sudionici drugog izdanja Hrvatskog Festivala Hodanja.

Prijave započinju 31.7. i traju do 30.8.2019  a uz kotizaciju dolazi i prijevoz između dva grada.

Festival se održava u organizaciji Hrvatskog Saveza Hodanja i suorganizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije i Lika travel d.o.o

 

Službena Web stranica manifestacije: 

http://www.croatiawalk.com/  www.hodajsamnom.hr