Ana i Bruna europske taekwondo prvakinje

Članovi taekwondo kluba Marjan nastavljaju osvajati odličja na svjetskim i europskim prvenstvima u svim uzrastima u posljednjih šest godina. Ukupno čak 28 odličja na najvećim svjetskim i europskim smotrama te olimpijskim igrama najbolji su dokaz da strpljivi i sustavni rad može donositi rezultate u kontinuitetu te da taekwondo klub Marjan ima budućnost i nakon sestara Zaninović.

Ukupno 800 članova trenutno najtrofejnijeg kluba u Hrvatskoj dnevno odradi preko 40 treninga u deset dvorana sa 13 trenera i takav sustav donio je Hrvatskoj nacionalnoj selekciji u Rumunjskoj u Bukureštu tri nova europska odličja. Ana Taslak je europska prvakinja i za naslov joj je trebalo čak pet pobjeda dok je  Bruni Vuletić za naslov prvakinje Europe trebala pobjeda manje. Anđeli Ćosić je pripalo brončano odličje.

Bruna Vuletić je u prvom kolu slavila protiv neugodne Turkinje Keles 4:1, u četvrtfinalu je deklasirala reprezentativku Srbije Biorac 12:1 da bi ulazak u finale osigurala slavljem protiv Španjolke Tamare rezultatom 5:0. U finalu je svladala i Bugarku Luizu Zaharievu te ponijela u Split još jednu zlatnu medalju. Ana Taslak je imala najduži i najteži put do medalje jer je u konkurenciji do 47 kilograma nastupilo 26 protivnica.

U prvom kolu Ana je pobijedila domaću curu Talan 16:2, u drugom se namučila sa Ruskinjom Parfenovom 10:9 da bi pobjedom protiv Poljakinje Krajewske 13:1 osigurala brončano odličje. U polufinalnoj borbi Ana je bila bolja od Španjolke Lydie Aunon Garcia 15:5. Naslov europske prvakinje Ana je osigurala pobjedom protiv reprezentativke Švedske Thee Kling.

U kategoriji do 41 kilograma Anđela Ćosić je pobijedila Bjeloruskinju Struzhko rezultatom 6:3 te Talijanku Veronicu Pao sa 14:2 što joj je bilo dovoljno za brončano odličje. Preko Turkinje Birsunur ovog puta nije išlo.