Dalmatinski derbi na Starom placu!

Subotnji susret dalmatinskih prvoligaša u  14 h na Starom placu zaokupit će pažnju ragbijaške javnosti ovog vikenda.  Prošlotjedni poraz Nade u Zagrebu vratio je  neizvjesnost i napetost  u završne utakmice ragbijaškog prvenstva. Traže se dvije momčadi koje će zauzeti mjesta u finalnom susretu za novog prvaka. Obje momčadi moraju ići na pobjedu a to znači otvorenija igra i veće zadovoljstvo  gledatelja  na tribinama. Na početku sezone u Sinju,po idealnim vremenskim uvjetima, Nada je ostvarila sigurnu pobjedu  35:16. Stručni stožer splitskog kluba vjeruje da će unatoč problemima s ozljedama i izostancima nekolicine standardnih prvotimaca  u subotu ponovno slaviti i eliminirati Sinja iz trke za prvaka. S druge strane momčad Sinja želi iskoristiti pruženu priliku da se umiješa u borbu za naslov. Ohrabreni solidnom igrom u većem dijelu susreta protiv Ljubljane te povratkom iskusnog Pavlovića, sigurno će tražiti priliku za revanš i učine prvenstvenu trku  krajnje neizvjesnom.

U drugom susretu sastav Ljubljane dočekuje momčad  Zagreba. Čini se naivnim vjerovati da će do prve pobjede mlada momčad Zagreba stići pored iskusne momčadi slovenskog prvaka. Međutim, po vremenskim  uvjetima i stanjima travnjaka,  u posljednja dva kola, vidjeli smo,  da su sve utakmice bile vrlo izjednačene i da u takvim prilikama nema pravih favorita. Jesenski uvjeti i blatnjavi tereni daju priliku vještim fotoreporterima da naprave vrlo atraktivne fotografije a ljubiteljima ragbija na tribinama da uživaju u napetoj i neizvjesnoj završnici ovogodišnjeg prvenstva.

Kup Hrvatske U-16.

U nedjelju 25.11.2018. na Starom placu u Splitu igrat će se finalni turnir Kupa Hrvatske za kadete do 16. godina. Na završnicu Kupa Hrvatske plasirale su se momčadi HARK Mladosti , Nade i Zagreba.

Natjecanje započinje u 13:00 sati.

Autumn Internationals

Četvrti  tjedan međunarodnih ragbijaških susreta u Europi donosi nam nova uzbuđenja. Poklonici ragbija ove subote  moći će uživati u susretima:

Italija – Novi Zeland                      Stadion  Olimpico    Rim                  14:00 sati

Škotska  - Argentina                     Murrayfield , Edinburg                      14:30 sati

Engleska – Australia                     Twickennham , London                    15:00 sati

Vels   -   Južna Afrika                    Principality, Cardif                            17:20 sati        

Irska –  USA                                  Aviv , Dublin                                     18:30 sati

Francuska –  Fidži                        Stade de France, Paris                     20:05 sati