Hajduk ide u Luksemburg ili Irsku

Hajduk protiv pobjednika dvoboja Jeunesse Esch - Dundalk FC za treće pretkolo Europske lige! Ždrijebom u Nyonu momčad Igora Tudora doznala je ime jednog od dva moguća suparnika u kvalifikacijama za ovo europsko klupsko natjecanje, prva će se utakmica drugog pretkola igrati 17. srpnja, uzvrat će biti sedam dana kasnije.

Mario Maloča, kapetan HNK Hajduk:
- Sigurno da su nam u ovom trenutku i luksemburška i irska momčad nepoznanice, ali siguran sam da ce nas stručni stožer na vrijeme i detaljno upoznati o suparniku koji prođe prvo pretkolo. Na nama je da se najbolje spremimo i spremno dočekamo te susrete. I naravno da želimo prolaz! A koga smatram favoritom u prvom pretkolu? Vodeću momčad irske lige Dundalk...

Goran Milović, dokapetan HNK Hajduk:
- Ždrijeb nam je dobar, očekujem da će nam suparnik biti Dundalk, ali pripremit ćemo se i za jedne i za druge. Sigurno ćemo puno više o obje momčadi znati nakon njihovog prvog dvoboja. Ne smijemo zaboraviti da je pretprošle sezone prvak Luksemburga Dudelange senzacionalno izbacio austrijskog prvaka Red Bull Salzburg, tako da se nikoga unaprijed ne smije otpisati. Mislim da smo favoriti i protiv jednih i drugih i da ćemo se maksimalno pripremiti da nas u nijednom detalju ne iznenade. Nikako ne smijemo podcijeniti niti jednog suparnika, ne sumnjam da ćemo maksimalno ući u svaku utakmicu, tko god nasuprot nas bio.