Hajduk ostavio srce na terenu ali ipak Everton ide u Europsku ligu

Hajduk se nije uspio plasirati u natjecanje po skupinama Europske lige, u uzvratnom susretu 4. pretkola na Poljudu sinoć je odigrao 1:1 (1-0) protiv Evertona i tako nije nadoknadio 0:2 poraz iz prve utakmice u Liverpoolu prije tjedan dana. Hajduk je poveo u 43. minuti golom Josipa Radoševića, a na 1:1 poravnao je Gylfi Sigurdsson u 46.

GLEDATELJA: 30.000
HAJDUK: Stipica - Juranović, B. Lopez, Nižić, Memolla - Gentsoglu, Radošević, Barry (Kovačević, 85) - Vlašić (Kožulj, 85), Said (Tudor, 74), Erceg
EVERTON: Pickford - Martina, Keane, A. Williams, Baines - Lookman (Lennon, 46), Bešić, Schneiderlin, Sigurdsson - Calvert-Lewin (Davies, 72), Rooney
SUDAC: Karasev (Rusija)
STRIJELCI: 1-0 Radošević (43), 1-1 Sigurdsson (46)


Na početku susreta prepuni Poljud pozdravio je Stipu Žunića koji je 7. kolovoza 2017. u na SP u Londonu osvojio brončanu medalju u bacanju kugle. 
Hajduk je krenuo  žestoko u uzvratni dvoboj te je već u petoj minuti mogao i povesti. Vlašić je lijepo proigrao Ercega koji je utrčao u kazneni prostor Evertona gdje ga je srušio vratar Pickford, no loše pozicionirani ruski linijski sudac podignuo je zastavicu označivši zaleđe Ercega što je bila pogrešna odluka.

Niti sjajni Pickford nije mogao ništa u 43. minuti kada je Radošević fenomenalno pogodio loptu  i s više od 30 metara pogodio pod samu gredu što je izazvalo totalnu euforiju Poljudu.

Salvlje nakon pogotka Josipa Radoševića u 43'.

Odmah na početku drugog dijela u 46' Sigurdsson je presjekao loptu i  s više od 40 metara s desne strane opalio prema Hajdukovom golu, a lopta je preletjela slabo postavljenog Stipicu koji snosi veliki dio odgovornosti za taj pogodak.

U 64. minuti Williamsa je u kaznenom prostoru povlačio  Ercega i sudac Karasev dosudio je penal za Hajduk.

Said ne želi prepustiti loptu Ercegu za izvođenje jedanesterca.

 Pickford brani Saidov udarac s bijele točke


Ante Erceg travnjak je  napustio u suzama

Više fotografija pogledajte u našoj galeriji.

Foto: MAJA PRGOMET