Lucija Zaninović brončana na Europskom prvenstvu

Članica splitskog Marjana, Lucija Zaninović osvojila je bronačno odličje prvog dana Europskog taekwondo prvenstva u švicarskom Montreuxu. Luciji je to četvrta uzastopna medalja na EP, nakon tri zlata u St. Peterburgu 2010., Manchesteru 2012. i Bakuu 2014., a ukupno osmo veliko odličje u karijeri. U olimpijskoj godini u kojoj se maksimalno fokusirala na Rio i pokušaj osvajanja drugog olimpijskog odličja u karijeri stigla je na prekrasno Švicarsko jezero sa željeom da osvoji još jedno odličje u karijeri. Nažalost, nije dostigla najveću u povijesti Brigitte koja broji četiri europska zlata, ali je zato kud i kamo olakšala mladima u sljedeća tri dana europskog prvenstva kojima je skinila teret s leđa odnosno uteg i pritisak osvajanja medalje za Hrvatsku.

U prvom kolu Lucija je kao drugi nositelj bila slobodna, u drugom kolu je slavila prekidom protiv Grkinje Agni Danai Chioti 13:1, a u četvrtfinalu bila bolja od nezgodne Turkinje Ipek Cidem 8:2. Polufinalni sraz otišao je na stranu reprezentativke Srbije, brončane sa posljednjeg svjetskog prvenstva, rezultatom 2:4 u korist Tijane Bogdanović.

U istoj kategoriji nastupila je i mlada Kristina Tomić koja je svladala Njemicu Giulianu Federici 3:0, a u borbi za medalju izgubila od Tijane Bogdanović 2:6. Ostali hrvatski predstavnici prvi dan trebaju zaboraviti što prije, David Bezjak je u prvom kolu kategorije do 54 kilograma izgubio 22:9 od Rumunja Ovidiua Trifana, Marko Maljković je u kategoriji do 58 kilograma zaustavljen s 15:1 od Cihata Cakmaka iz Turske dok je Tena Marinović izgubila prvo kolo kategorije do 46 kilograma od Njemice Shae Rom Kim rezultatom 4:1.

Drugog dana natjecanja na tatami će čak sedam Hrvata, Ana Zaninović do 53 kg, Martina Zubčić i Bruna Vuletić do 57 kg, Deni Andrun Razić i Lovre Brečić do 63 kg te Filip Grgić, Piero Marić i Marko Mutak do 68 kg.