Lucija Zaninović zlatna, a Petra Matijašević brončana na Luxor openu

Lucija Zaninović, vodeća na svjetskoj i olimpijskoj rang listi kategorije do 49 kilograma, napravila je novi veliki rezultat u Luxoru u Egiptu gdje se popela na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja i osvojila vrijednih 20 bodova u utrci za Rio 2016. Koji minut mlađa blizanka u prvom kolu je bila slobodna, u drugom na zlatni bod slavila protiv Britanke Barnes, u trećem je bez većih problema pobjedila Ruskinju Lychaginu 10:2, a u polufinalu Tijanu Bogdanović iz Srbije 10:8. U finalu je Lucija svladala još jednu reprezentativku Rusije Svetlanu Igumenovu 9:3.

Na istom natjecanju do brončanog odličja i 7,20 bodova stigla je i druga sportašica splitskog Marjana Petra Matijašević. U kategoriji do 73 kilograma Petra je  u prvoj borbi pobjedila Brazilku Souzu 4:2, ali i slomila šaku lijeve ruke na tri mjesta. Uz bandažu i dok je još bila vruća, a bol manja Petra je odradila još dvije borbe i upisala dvije pobjede, protiv Ive Radoš iz Metalca 8:3 te protiv Turkinje Sule Yilmaz. U polufinalu je Petru zaustavila Brazilka Raphaella Galacho sa 18:6 te joj tako uzvratila za prošlogodišnji poraz na Turkish openu. Petra će unatoč ozljedi ruke zajedno s ostatkom reprezentacije krenuti put Qatara gdje je novi G1 turnir i gdje se nada da će joj doktori napraviti neku bandažu s kojom će moći odraditi i taj turnir jer je svaki bod izuzetno bitan.

 

Na Luxor openu su od hrvatskih reprezentativki pored Ive Radoš nastupile još i Marina Sumić te Martina Zubčić. Sumiće je u prvom kolu poražena od Ruth Gbagbi dok je članica Dubrave Martina Zubčić nakon pobjede protiv Ruskinje Kudashove izgubila od Nicole Huntington iz Velike Britanije.

Ana Zaninović na turneju nije niti otputovala zbog povrede koljena i rehabilitacije kako bi pokušala što spremnija dočekati Dutch open, vjerojatno najjači turnir ikad na koji se prijavilo preko 1000 seniora, a u pojedinim kategorijama i više od 110 natjecatelja.

Lucija Zaninović, Marjan/CroNT, SF-49kg (22) zlato
Lucija Zaninović - slobodna
Lucija Zaninović - Georgia Barnes, NT GBR 1:0 gp
Lucija Zaninović - Alexandra Lychagina, NT RUS 10:2
Lucija Zaninović -pf- Tijana Bogdanović, NT SRB 10:8
Lucija Zaninović -finale- Svetlana Igumenova, NT RUS 9:3

Martina Zubčić, Dubrava, SF-57kg (22)  5.
Martina Zubčić - Tatiana Kudashova, RUS 8:7 gp
Martina Zubčić - Nicole Huntington, NT GBR 2:7

Marina Sumić, Metalac/CroNT, SF-62kg (21)  9.
Marina Sumić - Ruth Gbagbi, NT CIV 2:5
 

Petra Matijašević, Marjan/CroNT, SF-73kg (18) bronca
Petra Matijašević - Ana Souza, NT BRA 4:2
Petra Matijašević - Iva Radoš, Marjan/CroNT 8:3
Petra Matijašević - Sule Yilmaz, NT TUR 1:0 wdr
Petra Matijašević - Raphaella Galacho, NT BRA 6:18

Iva Radoš, Metalac/CroNT, SF-73kg (18)  9.
Iva Radoš - Petra Matijašević, Marjan/CroNT 3:8