Mornarevac Tonči Stipanović drugi laseraš svijeta

Splitski jedriličar Tonči Stipanović, član JK Mornar, drugi je jedriličar svijeta u klasi laser prema zaključnim ljestvicama Svjetskog jedriličarskog saveza za 2013., samo dva boda iza Australca Toma Burtona. Osim njega u svojim klasama su se među prvih deset plasirali Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470 na treće mjesto, a Pavle Kostov i Petar Cupač su šesta posada klase 49er.

Kako je izjavio za medijsku objavu HJS-a, Stipanović je ovim zaključio doista sjajnu godinu.

- Osim regate Svjetskog kupa u Nizozemskoj, sve ostale sam završio među vodećima, naravno s kulminacijom na Europskom prvenstvu gdje sam osvojio zlato, odnosno na Svjetskom gdje sam bio šesti, samo dva boda do medalja. Nastavljam naravno u istom ritmu raditi i vjerujem da rezultati ne bi smijeli izostati ni iduće godine, kaže Tonči, inače trostruki europski prvak.

Od splitskih jedriličara dobar je i Milan Vujasinović na 14. mjestu u finnu, u svojoj premijernoj godini u novoj klasi. Možda se očekivao i bolji plasman svjetske prvakinje Tine Mihelić u Laser Radialu, no ona je praktički cijelu sezonu podredila nastupu na natjecanju na kojem je trijumfirala i manje je nastupala na regatama Svjetskog kupa, no svejedno je na vrlo dobrom 18. mjestu.