Naš Hajduk: Donator otvorio mjesečni nalog na 1.600,00 kn

Bliži se prvih mjesec dana nove, ključne etape projekta otkupa dionica pod nazivom - Za sva vrimena! Nakon događaja na FESB-u i koncerta na Rivi, priljev donatora nastavio se u Odjelu za članstvo na Poljudu i putem web stranica www.nashajduk.hr . Iz Udruge Naš Hajduk saznajemo kako će se uskoro objaviti i prvi rezultati novog projekta, odnosno broj sudionika.

Sjećate se anonimnog donatora koji je u prvom projektu Ili jesmo ili nismo! donirao 20.000 kn? Momak koji nije imao nikakve poveznice s Udrugom od ranije i koji se odrekao znatnog iznosa kako bi podržao priču Hajduka – Kluba svojih navijača.

 U svom intervjuu, najavio je kako će svake godine donirati sličan iznos ukoliko mu financijske prilike budu dopuštale. Svoju najavu, donator je ispunio već na FESB-u kada je u svoj formular upisao iznos od 1.600,00 kn koliko će svaki mjesec donirati za projekt otkupa. U nastavku donosimo intervju s novim/starim donatorom koji ipak otkriva neke detalje o sebi:     

Nakon sudjelovanja u akciji Ili jesmo ili nismo gdje ste za ime na dresu donirali iznos od  20.000,00 HRK nastavili ste sudjelovanje u projektu kroz drugu etapu Za sva vrimena!, kako doživljavate novu ideju mjesečnih donacija?

Ovaj projekt doživljavam kao  jedan velik i konkretan korak kojim ćemo kao navijači konačno doći do finalnog cilja – većinskog vlasništva u klubu kojeg volimo. Iznimno mi se sviđa što je u projektu ZA SVA VRIMENA! Naglasak stavljen na dugoročnu uključenost članova u otkup dionica, te što se ekipa iz vodstva Udruge pobrinula maksimalno olakšati sudjelovanje svima i preporučiti različite iznose mjesečnih dionica, kako bi svatko s redovnim primanjima mogao sudjelovati u skladu sa svojim mogućnostima. Počevši od kune dnevno, tj. tridesetak kuna mjesečno, pa do nekih većih iznosa.

Također, članovi koji nisu u situaciji obvezati se na mjesečne donacije, imaju mogućnost sudjelovati jednokratnim donacijama u skladu sa svojim mogućnostima.

Dakle, zaista svi, ali baš svi imaju mogućnost uključiti se i zato vjerujem da će ovakav projekt pokazati kako je velika i raznolika skupina ljudi koji su navijači Hajduka i kojima je stalo da klub više ne bude na rubu propasti zbog loše politike i  nebrige oportunista koji su se oko njega u prošlosti vrtili. Svaka kuna će značiti brže ostvarivanje  zadanog cilja.

2)  U prošlom projektu spomenuli ste da ćete sudjelovati svake godine sa sličnim iznosom. Ovaj put iznos ćete donirati mjesečnim donacijama. Gdje ste se priključili projekt u i jeste li imalo dvojili oko sudjelovanja u ovom novom projektu?

A obzirom da sam se javno obvezao, nisam baš imao izbora. Šalim se, isto kao i prošle godine, tako sam i ove, a i svih narednih odlučio određeni dio plaće uplaćivati u projekt, a mjesečne donacije su mi izvrstan način za sudjelovanje, jer je bilo dovoljno jednom ispuniti formular i sustav će automatikom uplaćivati određeni iznos, tako da ne moram brinuti oko toga. Sretna okolnost je bila da sam baš u periodu kad je projekt krenuo bio na odmoru u Dalmaciji, tako da nisam mogao propustiti predstavljanje projekta na FESB-u, kad već nisam bio na Pjaci kod predstavljanja prvog projekta.

Teško je ljudima koji nisu bili  tamo opisati emociju koja vladala, nešto slično vjerojatno postoji samo na Poljudu kad Hajduk igra bitnu utakmicu, s tim da je ovo bilo još intimnije i toplije. Vidjeti oko sebe dvoranu krcatu ljudima punog srca, na rubu suza...ma ne mogu to opisati, to zajedništvo i ljubav prema Hajduku. Tu sam se odmah i uključio s mjesečnom donacijom, u iznosu koji sam već ranije planirao uplaćivati, ali mi je bilo drago vidjeti uživo sve te ljude koji se brinu za boljitak kluba, zaista sam bio impresioniran.

Moram se pohvaliti da je i brat, koji inače nije toliko redovit pratitelj zbivanja oko Hajduka i kojeg sam jedva dovukao na FESB, odmah pristao biti donator. Eto toliko je bio impresioniran cijelim projektom, događajem i energijom u dvorani.

3) Finale ove etape biti će tematski park na Poljudu  u kojem će se naći imena svih donatora, što vam osobno znači mjesto tamo? Može li to biti motiv svima da se uključe?

Nekako volim vjerovat da sam još mlad, mada mi sve češće na pamet padaju misli poput toga što će ostati nakon mene, koje nasljedstvo, ideali i principi, te hoće li moje ime ostati upamćeno ili ne.

Pošto nisam iz Splita i Dalmacije, svaki susret s Poljudom mi je poseban, ne mogu biti ravnodušan kad sam na jednom takvom mjestu. A kad još pomislim da bi moje ime moglo trajno ostati zabilježeno na jednom takvom mjestu koje je dom voljenom klubu, teško se ne zanijeti u maštanja kako ću djeci, unucima i prijateljima jednog dana moći ponosno pokazivati da sam bio uz bok onima koji su omogućili da Hajduk ostane Klub svojih navijača/članova i zadrži taj duh koji će ga uvijek činiti velikim klubom.

Vjerujem da nešto slično prolazi kroz glavu svima koji su uključeni u projekt i ne vjerujem da postoji  bolji način za zahvaliti se svim donatorima.

4)  Kad biste imali priliku popričati sa svakim navijačem Hajduka koja bi bila vaša poruka? Koliko je osobni doprinos pojedinca bitan za uspjeh projekta?

Svaka generacija ima vjerojatno jednu priliku u svom životu sudjelovati u nečemu zaista velikom što će ostati zabilježeno u lokalnoj ili globalnoj povijesti. Ja zaista vjerujem da će ovaj projekt, odnosno pokret biti jedan od najvećih zabilježenih u povijesti kluba, i kako još nismo u potpunosti svjesni koliko će ovo odrediti budućnost Hajduka, a nama dati priliku da budemo ponosni što smo uspjeli to prepoznati i uključili se u ključnom trenutku, svatko sa svojim imenom i prezimenom. Nema male donacije, svaka kuna je bitna i vrijedna.

 Ako vjerujete kako Hajduk treba ostati NAŠ i ponosite se tradicijom Kluba, zaista više nema nijedne prepreke da se uključite u projekt, je ovakav model donacija omogućuje to svima, neovisno o financijskim mogućnostima.

Iz Udruge su zahvalni najvećem donatoru kao i svima koji već jesu ili će se priključiti ovom ključnom projektu navijača Hajduka.  Još danas možete ispuniti jednostavni web formu na www.nashajduk.hr i mjesečno donirati od 27 do 150 HRK. Sve donacije se zbrajaju za glavnu zahvalnicu donatorima – tematski park na Poljudu. 

FOTO: Šime Strikoman