Naš Hajduk: Knjiga o kartelu Dinamo-Lokomotiva

Udruga Naš Hajduk na svojim je internet stranicama ponudila vrijedni pokušaj objašnjavanja povezanosti NK Lokomotive i GNK Dinama, knjižicu u kojoj su skupljeni svi javno dostupni dokazi i indicije o kartelu ta dva kluba. Knjižica od 60 stranica je dostupna za download.

Knjiga je, kako kažu u Našem Hajduku, "namijenjena u prvom redu Hrvatskom nogometnom savezu (HNS), kako bi više brinuli o nogometu, a manje o privatnim interesima".

"Vjerujemo da će i Dinamu, i Lokomotivi dobro doći, budući da smo primijetili kako ih u posljednje vrijeme zbunjuju pojmovi 'građansko', 'obvezno', 'upravno' i 'sportsko pravo'. Ukratko, kartel kojeg su stvorili treba spriječiti, a odgovorne kazniti po svim navedenim pravima. Namijenjena je i političarima koji su najodgovorniji za ovakvo stanje u nogometu – jedni što se ne brinu, drugi što ne znaju raditi svoj posao, a treći što to ne žele. I pojedini mediji bi mogli iz nje nešto naučiti, obzirom da se ne prestaju iščuđavati što će biti s ligom ukoliko bude provedena odluka sportske inspekcije o neregularnim prvenstvima. Navijačima će ovo „štivo“ biti najmanje zanimljivo – oni su vas, gospodo iz HNS-a, već davno pročitali", stoji u priopćenju udruge Naš Hajduk.