Naš Hajduk: U 48 dana za dionice donirano 4.43 mil. kn!

U akciji "Ili jesmo ili nismo" prikupljeno je ukupno 4,43 milijuna kuna, a na trećem dresu u sljedećoj sezoni naći će se 2.200x donatora koji su sudjelovali s 1.911 i više kuna.

U manje od 50 dana, koliko je akcija trajala, prikupljen je i izvan hrvatskih okvira ogroman iznos donacija. Njime je pokrivena čitava godišnja rata koju Udruga plaća za stečenih 24,53% dionica HNK Hajduk Split š.d.d. Na današnjoj press konferenciji, predstavnici Udruge prezentirali su detalje o samom projektu, zahvalili svima koji su pridonijeli uspjehu i dotaknuli se rekordne godine kada je u pitanju članstvo Kluba. Naime, Hajduk je 2016. godinu završio sa preko 43 tisuće članova, te je članska iskaznica postala sredstvo identifikacije svakog navijača Hajduka. Učlanjivanje u 2017. godinu već je počelo, pa Klub i prije početka 2017. godine broji već blizu 3.000 članova za godinu koja dolazi.

 

Tomislav Mikulić, voditelj projekta stjecanja dionica:

  • Veliko hvala našim donatorima, članovima i svim volonterima koji u radili na projektu zadnja 3 mjeseca. Danas mogu biti ponosni svi navijači koji vjeruju u put Hajduka u vlasništvu svojih članova. Uspjeh prvog projekta bio je iznimno bitan za nastavak i ono što slijedi. Pred nama je dug put, još 9 rata koje moramo otplatiti i ne smijemo se uljuljati uspjehom ovog projekta. Već radimo na novim stvarima koje ćemo prezentirati javnosti kroz idućih 20 dana.

 

Mikulić je kasnije istaknuo kako se javilo puno članova koji žele donirati na mjesečnoj bazi određeni iznos za stjecanje dionica, ujedno osiguravajući Udruzi stabilan godišnji prihod za otplatu. Tako će za 20-ak dana biti puštena mogućnost ugovaranja trajnog naloga i donacije 30, 50 ili 100 kn svaki mjesec bez odlaska u poslovnice banaka. Mikulić je napomenuo kako će se te mjesečne donacije pratiti, a Udruga periodično zahvaljivati svim donatorima. S obzirom na odaziv u prvom projektu, ne sumnjamo u zainteresiranost Hajdukovih navijača i sudjelovanju u novim projektima koji dolaze.