Otvorene prijave za najveću utrku u Dalmaciji

Nakon višemjesečnih priprema, stotina sati trasiranja i planiranja, danas su otvorene prijave za Dalmacija Ultra-Trail®. 

Utrka Dalmacija Ultra-Trail®  sastoji se od 4 dužinske kategorije

165 km – start Omiš

110 km – start Klis

60 km  - start Baška Voda

20 km – start Dugi Rat

Ovaj trail spektakl, najveća utrka na području Dalmacije, održavati će se u listopadu mjesecu od 21.-23., i obilaziti pet planina, Biokovo, Mosor, Omiška Dinara, Primorska kosa, Kozjak, tri rijeke, Cetina, Žrnovnica, Jadro uz poznate povijesne i kulturne lokacije, poput Fortice, Klisa, Antičke Salone.
U svrhu promocije snimljen je film koji je postao hit na youtube-u, a pogledan je u preko 90 država svijeta. Specijalizirani časopisi su već pisali o o utrci među kojima i Trail Runner magazine, najtiražniji svjetski trail časopis.

Promo film Dalmacija Ultra-Trail® izabran je i u službenu konkurenciju međunarodnog festivala turističkog filma u Rigi. Kategorija je avanturistički turizam i nalazimo se u konkurenciji 43 filma iz cijelog svijeta.

Projekt Dalmacija Ultra-Trail® i prije početka ostvario je prvi veliki cilj, naime utrka je dobila ITRA bodove (bodove međunarodne trail asocijacije), čime je ušla u popis najelitnijih svjetskih utrka.

Izuzetno smo zadovoljni dosadašnjim razvojem situacije, podržani smo od strane županije, svih turističkih zajednica i jedinica lokalne samouprave na području kojim prolazi utrka. Ostvarili smo i jedan od glavnih ciljeva, a to je verifikacija staza od strane ITRA-e (međunarodne trail asocijacije), te iste nose kvalifikacijske bodove za najprestižnije svjetske trail utrke. Naravno, do toga smo došli nakon višemjesečnog obilaska terena i snimanja staza. – izjavio je Dragomir Čović, direktor utrke - Iznimno smo ponosni na promo film koji je koncipiran na isti način kao i najduža staza, a to je da obilazi sve najatraktivnije lokacije na našem području. Ovaj velik projekt u kojem će biti angažirano preko 200 volontera, većina planinarskih udruga, PP Biokovo i HGSS dati će u slijedećim godinama veliki doprinos prepoznavanju Dalmacije kao poželjne sportsko turističke destinacije. Utrke poput Dalmacija Ultra-Trail® predstavljaju mogućnost produljenja turističke sezone.

Dobivanjem ITRA bodova Dalmacija Ultra-Trail®   na listi je kvalifikacijskih utrka za UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc), najpoznatiju svjetsku trail utrku, utrku koja se smatra kao neslužbeno svjetsko prvenstvo.