Outdoor festival pretvorio Trogir u top destinaciju proteklog vikenda!

Proteklog vikenda u Trogiru održao se OUTdoor festival koji je usprkos promjenjivom vremenu okupio izniman broj sudionika.

Preko 200 trail trkača, triatlonaca, ljubitelja vodenih sportova i biciklista svih uzrasta pridružilo se ovoj manifestaciji i provelo vikend u zdravom okruženju.

Sve ih je prevodio Luka Mratović, hrvatski olimpijac u windsurfingu koji je prezentirao surfanje na "electric foil" dasci uz ekipu iz Plurato Sailfina.

Ekipa kluba Active Rogoznica organizirala je utrku sve popularnijim sup-ovima, a posebno su u njoj uživali najmlađi. U organizaciji Marka Hermana održala se i trka "Masters of trail", a BK Kairos organizirao je dječju biciklističku trku.

Neizbježna atrakcija bili su let zmajevima kluba Kitesurf Split, a prava atrakcija su bili su preko dvije stotine osnovnoškolaca koji su sudjelovanjem u trci pokazali kako je ovaj festival prenio najvažniju poruku.

Važnost sportskog života među najmlađima i aktivan život itekako su sastavna komponenta u našoj svakodnevici te možemo samo zaključiti - outdoor je IN!

Trogir, ovaj biser pod zaštitom UNESCO, nameće se sve više kao outdoor destinacija, te možemo iduće godine očekivati još veći interes za ovaj festival.

Foto: Dino Čaljkušić