Plivački maratonci uživali u utrci na Mornara

Proteklog vikenda pod Marjanom je po 49. put održan tradicionalni Croatia OpenWater plivački maraton u organizaciji KDP Split. Ukupno je u tri održane utrke sudjelovalo simbolično 100 plivačica i plivača s tri kontinenta i iz 19 zemalja: Australija, SAD, Rusija, Angola, Velika Britanija, Njemačka, Italija, Francuska, Poljska, Češka, Francuska, Slovačka, Mađarska, Austrija, Albanija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija i naravno Hrvatska.

Na prvoj i najvažnijoj utrci dana, onoj za djecu na 500 metara, nastupilo je 12 djece, a svi oni dobili su medalje za sudjelovanje i uspjeh. Na drugoj utrci na 2 km nastupilo je 57 natjecatelja, a među njima djeca i amateri, te natjecatelji iz policije za IPA prvenstvo policajaca, dok je u najtežoj utrci na 10 km, koja je ujedno i olimpijska disciplina nastupio 31 plivač i plivačica.

Natjecanje je održano na otvorenom bazenu "Mornara" te u moru ispred njega što je oduševilo kako natjecatelje tako i novinare koji prate daljinsko plivanje. Natjecanje su opisali riječima:
"Kod prvog udaha vidite prekrasna brda Kozjaka, a kod udaha na drugoj strani gledate opuštajuću zelenu šumu Marjana."

Pobjednici u glavnoj utrci su:
- Matteo Furlan (ITA)
- Karla Šitić (CRO)