Predstavljen program Europskih sveučilišnih prvenstava u Splitu!

U prostorijama Splitskog sveučilišnog sportskog saveza i službeno je najavljena manifestacija EUSA Split 2017., u sklopu koje će se održati Europska sveučilišna prvenstva u košarci 3x3, sportskom penjanju i odbojci na pijesku. Događanja na Rivi, Poljudu i Žnjanu od 25. do 30. srpnja, javnosti su tako približili predstavnici suorganizatora –gradonačelnik Andro Krstulović Opara, Prorektor za studente, studentski standard i studentski sport Sveučilišta u Splitu, Prof.dr.sc. Boris Maleš te predsjednik Splitskog sveučilišnog sportskog saveza, g. Toni Gamulin.

„Odlučili smo dati svoju podršku ovom događaju zato što čvrsto vjerujemo kako je naša budućnost isključivo u mladima i studentima. Naša hrvatska i splitska mladost zajedno sa svojim kolegama iz 27 zemalja, kroz sport ima priliku učiti se zajedništvu, fair-playu te sklapanju novih prijateljstava, zbog čega pozivam sve Splićanke, Splićane i goste da posjetom tribinama podrže ovaj događaj. Svim sudionicima želim sreću na i izvan sportskih terena te se nadam kako će svi uživati u Splitu“ – poručio je Gradonačelnik Opara.

Ukupno 400 sportaša sa 64 sveučilišta iz 27 europskih zemalja od 25. do 30. srpnja sudjelovat će na trima Europskim sveučilišnim prvenstvima, koja će se održavati na Rivi i Prokurativama (košarka 3x3), Žnjanu (odbojka na pijesku) te na Poljudu i u Domu mladih (sportsko penjanje). Nakon Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci, koje je u Splitu održano 2013. godine, ovo predstavlja drugi najveći sportski događaj u gradu pod Marjanom iz područja studentskoga sporta.

„Organiziranje ovog događaja u našem gradu i na našem Sveučilištu daje jasnu potvrdu iz Europe kako se naš studentski sport razvija u pravome smjeru te da je prepoznat. U posljednjih pet godina, otkada se na nacionalnoj i lokalnim razinama studentski sport odvija pod brendom  UniSport, napravljeni su veliki pomaci u općoj dostupnosti sporta na rekreativnoj i natjecateljskoj razini, posebno na našem Sveučilištu, na što smo ponosni. Iskrene zahvale dekanima splitskih fakultetima, kolegama sa Sveučilišta, Studentskom centru, Gradu Splitu, kao i svim partnerima i pojedincima koji su svojom podrškom pomogli organiziranje ovog važnog događaja za naše Sveučilište i Split“ – rekao je Prorektor Boris Maleš.

Na konferenciji za novinare javnosti je predstavljen i program događanja, od čega se ističe svečana ceremonija otvaranja koja će se održati u srijedu, 26. srpnja s početkom u 21:30 sat na splitskim Prokurativama. Istoga dana ujutro od 9 sati počinju i sportska natjecanja na svim lokacijama, koja će se održavati tijekom cijeloga dana s pauzom u poslijepodnevnim satima. Finalni susreti u košarci 3x3 planirani su 28.7. u večernjim satima, a finale odbojke na pijesku u istom terminu 30.7., čime će ovaj događaj i završiti. Finala u trima disciplinama sportskog penjanja (lead, speed, boulder) održavat će se svakog dana trajanja toga prvenstva.

 „Svim sudionicima smo organizirali i bogat zabavni program kako bi im Split ostao u što boljem sjećanju, a cjelokupna organizacija događaja ovolikih razmjera – uz sve probleme koje smo imali – ne bi bila moguća bez nesebične i snažne podrške svih naših partnera te volontera na čemu im svima od srca hvala.“ – poručio je predsjednik Splitskog sveučilišnog sportskog saveza, Toni Gamulin, još jednom pozvavši sugrađane na posjet sportskim borilištima i bodrenje ekipa.