Prijavi se na 3.IMBERTREK

Dragi planinari, ljubitelji prirode, šetači, trekkeri i svi ostali 21.3.2015. održati će se  3. IMBERTREK, koji je i ove godine dio PROLJETNOG TREKING KUPA, (uz ovu utrku tu su još PROMINATREK, JESENICE TREKING I MOSOR GREBBENING). I ove godine, kao i prošle imamo dvije utrke, jednu lakšu i jednu zahtjevniju, s tom razlikom da su obje na Omiškoj Dinari. Obje su vrlo atraktivne.

Organizator: PD „IMBER“ OMIŠ SPORTSKA SEKCIJA

Mjesto starta/cilja: Stari grad Omiš/Velika plaža u Omišu                                      

Start: 9:30 sati        
                                            
Registracija: od 8 do 9 sati

Područje: Omiška Dinara i kanjon Cetine

Kategorije: Natjecateljska (cca 30 km) i Rekreativna (cca 10 km).

Prijave: www.pdimber.com
Svojom prijavom natjecatelji potvrđuju da na utrci nastupaju na svoju vlastitu odgovornost.
Startnina: 50 kuna rekreativna i 100 kuna natjecateljska.Startnina se uplaćuje na žiro račun PD „IMBER“ OMIŠ (IBAN  HR1923300031100139605) pod opis uplate upisati ime i prezime natjecatelja te kategoriju 10km ili 30km npr. "Mate Matić 10km".

Uplaćena startnina uključuje:

organizaciju utrke, majicu, kartu staze i upustva, kuhani obrok.

Djeca do 14 godina mogu sudjelovati u Rekreativnoj kategoriji ali isključivo u pratnji roditelja ili staratelja ili uz njihovu potpisanu dozvolu za nastup.

Djeca od 14-16 godina mogu samostalno sudjelovati u Rekreativnoj kategoriji ali moraju imati od roditelja ili staratelja potpisanu dozvolu za nastup.

Djeca od 16-18 godina mogu sudjelovati u obje utrke ali moraju imati od roditelja ili staratelja potpisanu dozvolu za nastup.

Informacije i smještaj: PD „IMBER“ OMIŠ, prostorije društva na Punti u Omišu, srijeda i petak 18,00-19,00.

Facebook: Imbertrek

Mobiteli: 095 879-1971; 091 254-1823

e-mail: imbertrek@pdimber.com

PD „IMBER“ OMIŠ osigurava smještaj natjecateljima, po povoljnim cijenama.

Prijave se otvaraju 22. veljače i traju do 19. ožujka (na sam dan utrke 21.03.15. može se prijaviti i uplatiti startninu od 08,00-09,00). Natjecatelji prijavljeni iza 16.03.15. nemaju osiguranu majicu.

Utrku osigurava: HGSS.

Obavezna oprema: mobitel.

Obavezna dokumentacija: osobna i zdravstvena iskaznica.

Rekreativna staza je namijenjena šetačima, obiteljima i rekreativcima a nalazi se na Omiškoj Dinari. Orijentacija je jednostavna, staza je kružna i većim dijelom označena planinarskim markacijama a dio koji nije označen je makadamski i seoski put tako da se laganom šetnjom prođe za 3 sata. Glavni cilj je osvajanje Fortice!

Natjecateljska staza je namijenjena iskusnim natjecateljima i rekreativcima, prolazi kroz Stari grad pa ispod grebena Omiške Dinare, penje se na Forticu, potom spušta prema Čečucima, penje na Imber i dalje grebenom do raskršća poviše Podašpilja, spušta kroz Podašpilje na rijeku Cetinu, obalom rijeke do Tisnih stina, penje se gore na Tisne stine, zatim spušta prema špilji Javornica (ne ide se dolje u špilju), podiže se u Kučiće i Svinišće te ponovo na Omišku Dinaru (sv. Vid), zatim se spušta prema zaseoku Gorica, onda ravno prema Čelini te na kraju kroz kave i ispod Ravničkog mosta vodi cestom do cilja na Velikoj plaži.