Ragbijaški derbi na Starom placu

Drugo kolo PH u ragbiju donosi nam prvi jesenski derbi, susret aktualnog prvaka i viceprvaka Hrvatske. U subotu, 23. rujna u 14 h na kultnom igralištu pod Marjanom ragbijaši Nade ugošćuju momčad zagrebačke Mladosti. Uzbudljiva prošlosezonska završnica, u kojoj zagrebački akademci nikad nisu bili bliže osvajanju naslova prvaka, dobit će svoj nastavak u subotnjem srazu dvije trenutno najkvalitetnije hrvatske momčadi. Za razliku od posljednjeg finalnog okršaja na proljeće, gostujuća momčad pojačana je za Nika Jurišića. Kapetan Mladosti i  državne reprezentacije Nik Jurišić, predvodit će  momčad Mladosti u ponovnom pokušaju da pobijede Nadu u Splitu . Mladost nakon prošlotjednog tijesnog  poraza, od slovenskog prvaka,  u vrlo zanimljivoj i dinamičnoj utakmici, stiže na megdan aktualnim prvacima. Hrvatski ragbijaški derbi, tradicionalno začinjen višegodišnjim sportskim rivalstvom dalmatinskih i zagrebačkih klubova, dovoljan je motiv i inspiracija svim akterima da daju sve od sebe te nam omoguće istinsku sportsku poslasticu. Prošle sezone, Mladostaši su nakon višegodišnjeg posta, uspjeli pobijediti Nadu u Splitu a Nada im se revanširala pobjedom u finalu Prvenstva Hrvatske,  na njihovom Krtičnjaku. Splitska momčad  izuzetno rijetko gubi utakmice na Starom placu i sigurno će sve poduzeti da se ta tradicija nastavi. U sastav Nade  vratili su se Đurović i Jurčević koji će osnažiti splitsku II i III liniju a prema najavi stručnog stožera  Nade, u subotu sigurno neće nastupiti Miljak i Marčić a pod upitnikom je nastup Luke Lerotića, prvog „otvarača „ splitske momčadi. Seniori Nade vrlo intezivno su  se pripremali za početak jesenje sezone  te svi s nestrpljenjem iščekuju prvi prvenstveni susret u subotu.

Momčad Sinja nakon vrlo dobre igre i sigurne pobjede u subotnjem ogledu protiv Zagreba ovaj vikend putuju u Ljubljanu na ogled slovenskom prvaku. Vođa momčadi sinjskih ragbijaša, kapetan Marko  Grčić  najavljuje još jednu kvalitetnu predstavu svoje momčadi. U subotu ćemo vidjet jesu li potomci alkara spremni na još jedan kvalitativan iskorak.

S druge strane Ljubljana je čvrsto i zrelo  odigrala na gostovanju  u Zagrebu. Zasluženo su svladali hrvatskog viceprvaka. Kod kuće na svom terenu još su goropadniji i odlučniji. Tek se rijetki mogu pohvaliti da su odnijeli bodove iz Ljubljane. Pobijediti slovenskog prvaka na njihovu Ovalu bio bi  pravi sportski podvig i znak da je momčad  spremna za najveće izazove i rezultate. U svakom slučaju bit će to  zanimljiv susret koji će nam pokazati trenutni odnos snaga i ambicije  obje momčadi u ovogodišnjem natjecanju.