Rasprodana utrka Wings for Life World Run

Za manje od dva tjedna, točnije 8. svibnja u 13 sati, Hrvatska će po treći put biti dio globalnog sportskog pokreta koji u isto vrijeme starta na 34 lokacije diljem svijeta, neovisno o vremenskim zonama. Zadar je već sada postao ponosni domaćin i sinonim za Wings for Life World Run utrku, koja je jutros i službeno rasprodana sa 7000 prijavljenih trkača i natjecatelja u kolicima.

Utrka je iz godine u godinu postupno rasla i to sve zahvaljujući svojoj nevjerojatnoj energiji, kojom je sustavno zarazila trkače diljem Lijepe naše. Ono što ju čini drukčijom je koncept utrke bez cilja, gdje je ciljna linija zapravo presretačko vozilo koje kreće za trkačima i u trenutku kada ih stigne završava njihovu utrku. Osim toga, svi sudionici trče za one koji ne mogu, kako i kaže slogan utrke, donirajući 100% iznosa svoje startnine i donacija u zakladu Wings for Life, koja financira najsuvremenija istraživanja leđne moždine. A osim trkača s njima u utrci ravnopravno sudjeluju i natjecatelji u kolicima.

Nedjelja 8. svibnja tako će ponovno predstavljati dan zajedništva, kada sve prostorne granice nestanu, a ni vremenske zone više ne predstavljaju nikakav problem. Jednostavno rečeno, kada se ljudi povežu, pronađu zajednički cilj i odluče učiniti nešto za druge, tada svi problemi svijeta barem na dan nestanu i ono što prevladava u zraku je samo energija osmijeha i jedinstva. A cilj je jasan – ozljede leđne moždine moraju postati izlječive.

Iako je utrka rasprodana, trkači se diljem hrvatske mogu uključiti u projekt pomoću Selfie Run utrke. Naime, Selfie Run virtualna je verzija utrke te pomoću svojih pametnih telefona možete biti dio projekta gdje god se u svijetu nalazili. Više o utrci i projektu potražite na stranici www.wingsforlifeworldrun.com