Skupština Našeg Hajduka: Rekordan iznos Hajduku od članstva!

Na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu danas je održana redovna skupština Našeg Hajduka.

Prezentirani su rezultati članstva i projekta Za sva vrimena za 2022. godinu te za prva tri mjeseca ove godine.

Prošla godina je bila rekordna po broja članova kojih je Hajduk imao više od 90.000 čime se svrstao u sam svjetski vrh, a ova godina za sada uspješno drži korak s prošlom godinom.

- Prošla godina je srušila sve rekorde, a u ovoj je već u nepuna 4 mjeseca na račun Hajduka uplaćeno 1.129.518 eura, što je 175.061,7 eura više nego u cijeloj protekloj godini. Posebno nas veseli što imamo i 20 % onih koji su po prvi put članovi kluba i vjerujemo da uz dobre rezultate i rad zajedno idemo prema novim rekordima, istaknuo je član Upravnog odbora Miran Sušac.

I u projektu Za sva vrimena ostvarene su u 2022. godini najbolje brojke ikada, a u istom tempu je nastavljeno i u prva tri mjeseca ove godine.

- U 2022. godini smo prikupili 6 milijuna kuna donacija te imamo niz od dvije godine u kojima svaki mjesec prikupljamo više od potrebnog mjesečnog iznosa. Također, ponosni smo što se u prošloj godini i četiri mjeseca ove godine projektu pridružilo više od tisuću novih donatora, predstavio je rezultate voditelj projekta Tomislav Mikulić.

Na samom početku skupštine dodijeljene su i zahvalnice za doprinos u radu Našeg Hajduka.

Zahvalnice je dobila pivovara TAP B koja je donacijama pića podržala splitske akcije učlanjivanja te PS Tehnik koji je donirao uslugu gravure pločica donatora u parku Za sva vrimena.

Također, u Upravni odbor Našeg Hajduka izabrani su Ivan Rinčić, tajnik Torcide, te član Predsjedništva Torcide Lucas Marin Tomas umjesto dosadašnjih članova Ante Bakalića i Daniela Grbića.

Važno je i naglasiti kako je Naš Hajduk povećao vlasnički udio u Hajduku koji sada iznosi 30,49 % dionica. To je učinjeno kupnjom 10.000 dionica od tvrtke Kerum d.o.o. u stečaju u travnju 2022. godine te kupnjom 2.000 dionica na javnoj dražbi od ovršenog dužnika Igora Štimca.

Ovo je prva redovna Skupština u 2023. godini, a iduća će se održati na ljeto.