Splićani Luka Baković i Ivan Mikulić zlatni na EP-u

Na europskom para-taekwondo prvenstvu  za osobe s invaliditetom koje se održava u turskoj Antaliji hrvatski natjecatelji osvojili su dvije zlatne medalje. Splićani Luka Baković i Ivan Mikulić novi su europski prvaci u kategorijama do 75 i preko 75 kilograma. Bilo je to i najbrojnije europsko para taekwondo prvenstvo sa preko 120 natjecatelja iz 40-ak država, a konkurencija našim natjecateljima bila je tim veća i teža što su se spojile neke klasifikacije po težini invaliditeta.

Baković, član taekwondo kluba Galeb je tako ujedinio naslove svjetskog i europskog prvaka svladavši Ukrajinca Jaroslava Paloka 10:5 te Azerbajdžanca Rovšana Rzajeva 5:3. Ivan Mikulić iz St Kwana je do  zlata imao tri borbe i tri Rusa, Azamata Makijeva kojeg je svladao tek na zlatni bod nakon 8:8, Aleksandra Lavrova 12:8 te u finalu Magomeda Magomedova 13:10.

Podsjetimo, u Turskoj je održano i europsko prvenstvo klubova na kojem su medalje osvojili Vedran Golec za Jastreb i Dinko Šegedin za Fortecu iz Korčule dok se za vikend održava G1 turnir Turkish open na kojem nastupaju članovi taekwondo klubova Marjan, Škorpion, Korčula.....