Splitom zavladali studenti iz Europe!

Split je ovih dana bogatiji za 400 studenata i 150 volontera koji su u Grad pod Marjanom jučer stigli sa 64 sveučilišta iz 27 europskih zemalja kako bi sudjelovali na Europskim sveučilišnim prvenstvima u košarci 3x3, sportskom penjanju i odbojci na pijesku. Natjecanja u ovim trima sportovima održavat će se danas tijekom cijeloga dana na lokacijama Riva (košarka 3x3), Poljud (sportsko penjanje) i Žnjan (odbojka na pijesku), a središnji trenutak dana bit će svečana ceremonija otvorenja prvenstava, koja će se upriličiti na splitskim Prokurativama s početkom u 21:30 sati.

Tijekom jučerašnjeg dana održani su i generalni tehnički sastanci (GTM) na kojima je određen ždrijeb te je definiran raspored natjecanja. Sukladno tome, splitski sportski tjedan počinje prvenstvom u odbojci na pijesku na žnjanskom platou od 8 sati, čemu slijedi natjecanje u sportskom penjanju od 9.30 sati na Poljudu, dok košarkaška uzbuđenja na Rivi počinju u 10 sati.

Organizatori su svim posjetiteljima osigurali bogat društveni i zabavni program koji uključuje sadržaje na Kampusu Sveučilišta, gdje je osiguran smještaj, kao i svakodnevne partye u najboljima splitskim klubovima. Zabavni će program kulminirati velikim „beach partyem“ na Žnjanu 30.7. na koji su, kao i sve druge događaje u sklopu EUSA Split 2017., pozvani svi zainteresirani Splićani i Splićanke.

 

SPLITSKI PREDSTAVNICI:

Split kao domaćin ovogodišnjih europskih sveučilišnih prvenstava ima svoje predstavnike u sva tri sporta. U skupini „A“ ESP u Košarci 3x3, prva ekipa Sveučilišta u Splitu igrat će s ekipama Tehničkog sveučilišta iz Izraela, Sveučilišta Crne Gore, Sveučilišta u Pečuhu i Sveučilišta u Šumenu iz Bugarske, dok će druga splitska ekipa košarke 3x3 igrati u skupini „C“ s Petroleum-Gas sveučilištem u Ploiesti, Tehničkim i ekonomskim sveučilištem u Budimpešti, Sveučilištem Primorska, Sveučilištem tehnologije i znanosti u Wroclawu te Sveučilištem u Minhu. Prva ženska košarkaška ekipa Sveučilišta u Splitu nalazi se u skupini „A“ s ekipama Sveučilišta sporta u Litvi, Sveučilišta u Gironi, Sveučilišta Bordeaux i Sveučilišta u Pečuhu, a druga ekipa igra u skupini „C“ s košarkašicama Sveučilišta u Ljubljani, Sveučilišta Tallin, Državno sveučilište za tjelesni odgoj u Rumunjskoj i Sveučilište za tjelesni odgoj iz Mađarske.

Odbojkaška muška ekipa Sveučilišta u Splitu, ujedno je i jedini predstavnik Hrvatske u ovom sportu, u kojem će u sklopu skupine „F“ igrati protiv Sveučilišta Rovira i Virgili, Sveučilišta prirodnih znanosti i okoliša u Wroclawu te Tehničkog sveučilišta u Münchenu. U ženskoj konkurenciji će boje domaćina na pijesku braniti dvije ekipe.

U sportskom će penjanju rezultate pokušati ostvariti Barbara Gilić, Jerko Cvitanić, Neno Marušić i Nikola Kramarić.