Splitsko Sveučilište odnijelo tri pobjede na UniSport Finalsima 2015.

Splitsko Sveučilište osvojilo je drugo mjesto u ukupnom poretku na ovogodišnjim UniSport Finalsima 2015, koji su se proteklog vikenda održali u Poreču, osiguravši zlatnu medalju u tri sporta. Pobjede su splitski studenti i studentice ostvarili u košarci 3v3, natjecanju koje se održalo na gradskoj rivi, dok je treće zlato splitsko Sveučilište osiguralo u ženskom tenisu. Predstavnici Sveučilišta u Splitu osvojili su i sedam srebrnih te tri brončane medalje.

Najviše medalja i prvih mjesta na ovogodišnjem sveučilišnom sportskom prvenstvu Hrvatske izborili su studenti i studentice zagrebačkog Sveučilišta koji su uvjerljivo obranili prošlogodišnju titulu osvojivši 12 zlata u ukupno 18 natjecanja. Treće mjesto u ukupnom poretku zauzeli su predstavnici pulskog Sveučilišta.

Preko 900 natjecatelja na porečkim sportskim terenima proteklog se vikenda natjecalo se u devet različitih sportova kao što su košarka, futsal, odbojka, rukomet, odbojka na pijesku, košarka 3v3, šah, stolni tenis i tenis.

Grad Poreč po prvi je put bio domaćin UniSport Finalsa, a priliku za nastup na ovogodišnjem sveučilišnom sportskom prvenstvu Hrvatske izborili su studenti s ukupno 13 sveučilišta i veleučilišta iz Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke, Zadra, Dubrovnika, Pule, Koprivnice, Slavonskog Broda i Vukovara.

Svi pobjednici ovogodišnjeg izdanja UniSport Finalsa osvojili su prestižnu titulu prvaka Hrvatske, ali u isto vrijeme i osigurali svoje mjesto na Europskim sveučilišnim igrama, koje će se u srpnju 2016. godine održati u Zagrebu i Rijeci. Europske sveučilišne igre okupit će preko 5000 studenata sportaša iz više od 40 europskih zemalja, koji će se natjecati u 21 sportu za titulu najboljih u Europi, a među njima naći će se i predstavnici Sveučilišta u Splitu.

Sve rezultate po pojedinim sportovima te djelić atmosfere možete vidjeti na www.unisport.hr i službenoj Facebook stranici