Taekwondo klub Marjan europskih viceprvak u seniorskoj konkurenciji

Splitski taekwondo klub Marjan iz Turske Antalye vraća se s peharom europskih viceprvaka u seniorskoj konkurenciji. Splićani su tako nastavili fantastični niz posljednje tri godine na spomenutom natjecanju potvrdivši svoju kvalitetu i konstantu. U muškoj konkurenciji briljirao je Toni Kanaet s četiri pobjede i bodovno razlikom gotovo plus 50 kojom je stigao do zlata dok je Lovre Brečić pridonio brončanim odličjem uz tri pobjede i bodovnu razliku plus 60. Za komplet Marjanovih medalja pobrinula se Matea Jelić koja je u kategoriji do 67 kilograma osvojila srebrno odličje.

Podsjetimo, prvog dana natjecanja član Marjana Toni Kanaet  u kategoriji do 74 kilograma osvojio je zlatnu medalju uz četiri pobjede protiv Ismeta Begeca 22:8, Muhameta  Sarija 23:2, Marka Mutaka 7:6 te u finalu protiv Cosara Gokhana 21:8 ukupnom bodovnom razlikom 73:24. Kanaet je ujedno i jedini muški seniorski osvajač medalje prošle godine na prvenstvu Europe na kojem je osvojio srebrnu medalju te je na najnovijim svjetskim rang listama objavljenim 07.02.2017. godine zauzeo visoko 6 mjesto.

Drugi član Marjana Lovre Brečić osvojio je brončanu medalju uz tri pobjede protiv Adama Saraia 24:4, Enesa Medaka 30:10 i Nikita Skobeleva 28:7 dok je u polufinalu izgubio 11:12 od Hakana Recbera. Ukupna bodovna razlika Brečića bila je plus 60, točnije 93:33. Podsjetimo, Brečić je trenutno najbolji hrvatski senior na svjetskim rang listama, na trećem mjestu kategorije do 63 kilograma.

Marjan je tako za zlato Kanaeta dobio sedam bodova, za broncu Brečića bod, ali je pri tome po drugom kriteriju koji se gleda na svim relevantnim svjetskim i europskim natjecanjima ostvario sedam pobjeda što je bilo dovoljno za drugo mjesto iza kluba iz Azerbajdžana Gilan TK.

Kod djevojaka, u prvom kolu kategorije do 67 kilograma Jelić je slavila prekidom 12:0 zbog bodovne nadmoći protiv Turkinje Oznur Basarir, u drugom je bila bolja od Mađarice Rebeke Furedi 19:5 da bi u polufinalu svladala odličnu Faridu Azizovu iz Azerbajdžana 9:8. U finalu je Matea poražena od Ukrajinke Tetiane Tetereviatnykove s tijesnih 2:3. Bruna Vuletić je nakon pobjede 8:5 u prvom kolu kategorije 57 kilograma protiv Mađarice Csenge  Patakfalvy zaustavljena u četvrtfinalu od Poljakinje Adamkiewicz 8:13. Ivana Babić izgubila je prvo kolo kategorije do 62 kilograma od Seyme Nur Sogut iz Turske 3:7.

 

Marjan je tako naslovu europskih klupskih prvaka iz 2015., te europskih klupskih viceprvaka iz 2016. dodao i treći pehar u muškoj konkurenciji dok u ekipnom poretku seniorki ima treće mjesto iz 2016. godine.