Taekwondo klub Marjan klupski prvak Europe

Taekwondo klub Marjan osvojio je u Turskoj naslov seniorskih klupskih prvaka Europe.
Nakon tri zlata u pojedinačnoj konkurenciji Lovre Brečića, Tonija Kanaeta i Petre Matijašević i ukupno 14 pobjeda u ekipnom poretku nakon završetka natjecanja veliki pehar pripao je splitskom klubu. Jedan je to od rijetkih pehara koji je nedostajao u trofejnoj sali taekwondo kluba Marjan na splitskim Blatinama.

Klub koji je osnovan prije samo 14 godina je u posljednjih sedam godina narastao do jednog od najtrofejnijih hrvatskih klubova uopće računajući odličja u ljetnim olimpijskim sportovima. Čak se 15 njegovih članova okitilo odličjima na svjetskim i europskim prvenstvima te olimpijskim igrama, a do sada su u vitrine kluba donijeli nevjerojatnih 35 odličja sa spomenutih natjecanja u sve tri uzrasne kategorije.

Podatak da imaju svjetske i europske prvake u sva tri uzrasta je doista fascinantan kao i činjenica da su osvojili medalje na olimpijskim igrama i olimpijskim igrama mladih. Pored brojnih odličja i pehara treneri i sportaši Marjana su višestruki dobitnici državnih nagrada i odlikovanja kao i nagrada za najbolje sportaše Hrvatske, Dalmacije, Splita.....