Više od 700 trkača iz čak 30 zemalja sa svih kontinenata stiže na 4.izdanje Dalmacija Ultra Traila!

Dalmacija Ultra Trail je najveća međunarodna trail utrka u Dalmaciji. S iznimno velikim brojem stranih i domaćih sudionika, Dalmacija postaje hit destinacija sportskog turizma.

Ovogodišnje, četvrto izdanje Dalmacija Ultra Traila održat će se 18.10 - 20.10.2019. , a centralno mjesta događanja je grad Omiš koji je među trekking i trail populacijom poznat kao " kolijevka hrvatskog trekkinga", a samim time i traila.

Prvo izdanje manifestacije održano u listopadu 2016. godine privuklo je 350 natjecatelja, a ove godine dolazi čak više od 700 natjecatelja iz 30 zemalja! Nevjerojatan je to porast koji ukazuje na činjenicu koliko je u kratkom vremenu manifestacija Dalmacija Ultra Trail osvojila brojne zaljubljenike u trčanje iz svih krajeva svijeta. Uspjeh ove međunarodne utrke prepoznat je na mnogim svjetskim trail trkačkim kartama!

Sport, natjecanje, druženje, prirodne ljepote...Dalmacija Ultra Trail svakom zaljubljeniku u trčanje pruža sve što mu je potrebno: prekrasne staze na ukupnoj dužini od gotovo 200 km, spektakularne poglede i vidikovce na planine, more i rijeke, ostatke povijesnih vremena i vrijednih ruku dalmatinskih težaka, dalmatinski krš..

Područje od Kaštela do Tučepa, čak pet planina: Biokovo, Mosor, Omiška Dinara, Primorska kosa, Kozjak, tri rijeke: Cetina, Žrnovnica, Jadro, te poznate povijesne i kulturne lokacije, poput Fortice, Kliške tvrđave, Antičke Salone...sve će to povezati ovaj jedinstveni trail spektakl.

Ove godine organizatori su uključili ljepote dalmatinskog kraja u tri jako lijepe, a ujedno jako izazovne kategorije.

Iz Salone, u petak 18.10.2019. u 22 sata starta najduža utrka MOUNTAIN DUT koja nakon 118 kilometara završava na popularnoj omiškoj plaži.

SEA DUT, 54 kilometra duga utrka koja većim djelom prati morsku liniju, starta u subotu 19.10.2019. u 9.00 iz Makarske.

Najkraća utrka, savršen početak za nove trkače, utrka ETHNO DUT s 18 kilometara dužine kreće iz Dugog Rata, 19.10.2019. u 13.00 sati. Na zadnjim kilometrima silaska u Omiš nagradit će trkače pogledom na spoj rijeke, mora i stijena.

Utrka završava u subotu u Omišu dok će se u nedjelju na omiškoj plaži i ove godine na radost svih mališana u 12 sati održati već omiljena dječja utrka duga duga 1km. U nedjelju u 12: 00 sati proglašavaju se pobjednici sviju utrka.

Organizator manifestacije Dalmacija Ultra Trail je udruga „Udruga Dalmacija Trails“ uz suorganizaciju TZ Omiš i Grada Omiša osnovana 2015. godine  se razvila iz entuzijazma nekolicine članova i želje za obogaćivanjem ovakve ponude u destinacijama.

Svakako treba nadodati kako je od strane Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Dalmacija Ultra Trail je za 2019. godinu uvršten u TOP događanja gdje spadaju i Ultra music festival, Sinjska alka... te od strane Hrvatske Turističke zajednice u projekt „Sportska Hrvatska“.

Trail je kombinacija trčanja i hodanja po označenim planinarskim stazama i ostalim putevima, koja privlači ne samo profesionalne sportaše, već i rekreativce, pa čak i čitave obitelji. Kako je trail postao jedan od najpopularnijih i najmasovnijih trkačkih pokreta, bilo je logično da se čitav ovaj pokret objedini u jednu veliku utrku.

Sve informacije o utrci mogu se naći na službenoj web stranici utrke Dalmacija Ultra trail , a sve novosti možete pratiti na  Facebook pageu i Instagramu utrke.

Fotografije izvor: Udruga Dalmacija Trails