Zadar u velikim pripremama – Wings for Life World Run dovodi 7000 trkača

Bavili se trčanjem ili ne, 8. svibnja svi žele biti u Zadru. Dašak te energije koju je Wings for Life World Run utrka unijela u svaku poru Donatovog grada, u atmosferu trkačkog svijeta općenito te na trkačke staze diljem svijeta prilično je impresivna. Globalni pokret nastao kao ideja osnivača zaklade Wings for Life danas priprema svoje treće izdanje, a na popisu 34 startne linije raštrkane po cijeloj planeti nalazi se i ona zadarska, koja očekuje najviše trkača nego i na jednoj utrci dosad.

Tu nedjelju točno u 13 sati cijeli svijet dijelit će jedan start. Iako utrka nema cilja, već svi trče prema vlastitim mogućnostima, svijet će dijeliti i isti cilj. Ozljede leđne moždine u protekle su tri godine postale tema s kojom su se mnogi upoznali. A tisuće onih koji će napraviti barem jedan korak taj dan tako će zapečatiti i svoju želju da 3 milijuna ljudi koji žive u kolicima jednog dana sa svima nama potrče.

Osim što trkači ne trče prema cilju, već se on za njima kreće u obliku presretačkog vozila, utrka je posebna po tome što ravnopravno u njoj sudjeluju i trkači i natjecatelji u kolicima. Tako je ove godine nastao pokret u kojem su trkači tražili svog partnera za utrku u kolicima, kojeg bi gurali da zajedno naprave što veći pomak.

Zadar se trenutno priprema za najveću utrku u Hrvatskoj, koja će za vikend 8. svibnja okupiti 7000 trkača te još nekoliko tisuća njihovih pratnji, koji svake godine dođu bodriti svoje trkačke junake. Početak utrke uživo će prenositi Nova TV, a cijelu utrku gledatelji će moći uživo pratiti na www.dnevnik.hr.

Za utrku je ostalo još nešto više od 200 mjesta, a prijave su moguće na stranici www.wingsforlifeworldrun.com