Zar Dinamo vrijedi više od medalje s Igara?!

Jučerašnji dan je obilovao sportskim događajima bitnima za Hrvatsku. Uz svakodnevni olimpijski program iz Londona (još jednom čestitam rukometašima, vaterpolistima, a pogotovo Luciji Zaninović) imali smo priliku svjedočiti Dinamovom lovu na Ligu prvaka. Satnica Hrvatima baš i nije išla na ruku, pa se dogodilo da se preklapaju vaterpolska utakmica Hrvatske i SAD-a te susret Dinama i Sheriffa. Odmah nakon nogometa je trebala biti borba Lucije za broncu i rukometni sraz Hrvata protiv Tunižana. Državna televizija je pronašla rješenje tako da je vaterpolo prebacila na HRT 1, dok je Dinamo zauzeo HRT 2.

Međutim, budući da se nogometna utakmica odužila, termin se preklopio s taekwondouom i rukometom. Iako je rezultat bio uvjerljivo na strani Dinama (računajući i prvu utakmicu, Dinamo je imao uvjerljivih 5:0), iako je utakmica bila lišena svake neizvjesnosti, HRT je kamere držao na Maksimiru do samoga kraja. Ne samo da smo odgledali zadnjih 15 minuta u kojima su i sami igrači na terenu jedva čekali kraj, nego smo čak dobili i izjavu Dinamovog trenera nakon utakmice, bez obzira što su Tunižani već odavno započeli mlatiti naše rukometaše.

Nakon odužeg niza reklama (tko kaže da Blanka Vlašić nije na Olimpijskim igrama?? Eno je u svakom propagandnom bloku!), HRT se uključio pred sam meč za broncu Lucije Zaninović. Iako je društvo s Prisavlja za vrijeme prijenosa na ekran ubacilo natpis "uživo", danas saznajemo da smo mi u stvari gledali SNIMKU osvajanja još jedne medalje za Hrvatsku. Naime, meč je započeo baš negdje u vrijeme dok je Ante Čačić pričao o "vrhunskoj predstavi svojih momaka" protiv protivnika koji je praktički sam sebe pobjedio. Naravno, sve je to odgodilo i uključenje u prijenos rukometne utakmice, gdje je, na veliko iznanađenje gledatelja, Tunis vodio protiv Hrvatske.

Da je utakmica Dinama imala bilo kakvu rezultatsku neizvjesnost u zadnjih 20 minuta, za poteze uredništva sportske redakcije HRT-a bi se moglo i pronaći opravdanje. Međutim, ignorirati osvajačicu olimpijske bronce i najbolje rukometaše na planeti zbog grupe neprofesionalnih, nekvalitetnih i nezrelih dječaraca protiv kvalitetom inferiornog protivnika u utakmici u kojoj je jedino pitanje bilo koliko će baklji upasti u teren, to je jednostavno SRAMOTNO!!

Zaista je pohvalno što HRT ovako temeljito i bogato prenosi događaje iz Londona. Svaki dan obiluje mnoštvom raznolikih događanja, prate sve hrvatske sportaše i omogućavaju nam da svjedočimo njihovim uspjesima zbog kojih smo svi ponosni. No, utakmica Dinamo - Sheriff u pretkolu Lige prvaka ne zaslužuje stati u istu rečenicu s osvajačima medalja na Olimpijskim igrama! Ako se programska shema može složiti tako da vidimo sve, onda dajte i Dinamo. Ali ako se mora birati tko će imati prednost, onda je red da se bira po zaslugama ili prema navijačkim afinitetima većine, a ne prema afinitetima Nevena Cvijanovića i uredništva HRT-a. Televizijska pretplata se plaća i izvan Zagreba. Mislim da ti pretplatnici zaslužuju uživati u potezima onih koji su nas već toliko puta razveselili.