9. World skills Croatia u Školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split

U Splitu će se od 25. do 27. travnja 2018. održati 9. World skills – Natjecanje učenika/učenica iz Obrazovnog sektora grafičke tehnologije i audio-vizualnog oblikovanja.

Državno natjecanje i smotru radova iz fotografije organiziraju i provode Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Državno povjerenstvo te Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split. Natjecanje i smotra imaju zadatak promicati zanimanja grafičke struke, unapređivati i usavršavati znanja i vještine u navedenom obrazovnom sektoru, poticati kreativnost, razmjenu iskustava i uspostavljanje partnerskih odnosa s gospodarstvom i visokim obrazovanjem.

Učenici će se natjecati u trima kategorijama - grafički dizajn i tehnologija, izrada web stranice i multimedija, dok je smotra je organizirana iz područja fotografije na temu „Snap shot: ritam grada“. Provjeravati će se znanja i vještine u izradi logotipa, aplikacije, izrade montažnog arka te prilagodbe za tisak, zatim u izradi funkcionalne i dinamične web stranice te u izradi radio-reportaže.

Svečano otvorenje 9. World skills Croatia održat će se u srijedu, 25. travnja 2018. u 19.30 sati u Školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split.