Belan i Ban: Radujemo se Sv. Duji, najvažnijem danu u godini

"Vječna splitska dica" Marijan Ban i Neno Belan, podijelili su danas s predstavnicima medija uspomene iz najranijeg djetinjstva, te priznali koliko im znači proslava Sv. Duje. Oni su, naime, glavne zvijezde velikog koncerta koji je uz tradicionalnu tombolu, centralni događaj pučkog dijela "Fešte Svetog Duje, zaštitnika grada Splita. Ova prigoda je iskorištena i kako bi se predstavila sva događanja koje Turistička zajednica grada Splita, organizira u sklopu svečanosti obilježavanja Dana Sv. Duje.

Na samom početku Neno Belan je istaknuo kako ga na njegovo zadovoljstvo, Split nije zaobišao iako već godinama živi na tri adrese. Proslava Svetog Duje mu je u sjećanju kao najvažniji dan u godini i veseli ga što će mu se vratiti najljepše uspomene. Obećava dobru zabavu, pozitivnu vibru, raspjevanost i rasplesanost.

Kao da su se dogovorili, zadnjom rečenicom Belanovog izlaganja u "Tinel" je ušao Marijan Ban. Jednostavan kao i uvijek, vezano uz nadolazeći koncert je rekao:
"Raduje me! I to je to!".

Repertoar neće posebno pripremat jer je "on tu doma" i opušteno će se prilagoditi publici i trenutnom raspoloženju. Na pitanje čega se najviše sjeća iz djetinjstva; zaneseno je odgovorio:
"Živija san tu, u Varošu i dida bi me vodija na proslavu i uvik bi mi kupova oni svirak. Na kraju bi svima dosadija i svirak bi se raspa."

Potom se prisutnima obratila Alijana Vukšić, direktorica turističkih informativnih centara Turističke zajednica grada Splita koja je rekla par riječi o programu koji Turistička zajednica grada Splita priprema i koji je obogaćen cijelim nizom nastupa naših kulturno umjetničkih društava, koncertima ozbiljne, ali i zabavne, kao i rock, te klapske glazbe.

Istakla je kako neće nedostajati ni plesnih programa, izložbi, kazališnih događanja, a sve će zaokružiti veliki koncert Nene Belana i Marjana Bana uz nezaobilazan vatromet.

Posebno je naglasila kako se ovakvim programom želi privući građane Splita i Županije, te goste da više puta tijekom nekoliko dana dođu do centra grada i uživaju u blagdanu Svetog Dujma. Stoga je i osmišljen program koji nudi ponešto za mlade, ali i starije, one željne pučke zabave, ali i one koji preferiraju kulturne priredbe i događanja, ali i za ljubitelje pjesme i plesa, jednako kao i one koji užitak nalaze već u samoj šetnji gradom.


Utorak 6. svibnja
- Peristil Gala koncert klapa i pučkih pjevača i Tedi Spalato
- Međunarodni Praznik cvijeća (otvaranje)


Srijeda 7. svibnja
18 – koncert namijenje djeci i omladini
19 – spli'ska tombola
21 - cjelovečernji koncert Marjan Ban i Neno Belan