Dani kotara Žnjan: Potraga za blagom za djecu i pučka fešta

U sklopu Dana kotara Žnjan 2017 Gradski kotar najavljuje događanja za ponedjeljak 29. svibnja, potragu za blagom i feštu za sve građane kotara.
 
Tradicionalno već šestu godinu za redom gradski kotar Žnjan organizira orijentacijsku nagradnu igru za djecu svih uzrasta.
 
POTRAGA ZA BLAGOM
 
Potraga za skrivenim blagom kreće u ponedjeljak, 29.5. u 18:30h, s dječjeg igrališta u Rašeljkinoj ulici gdje će djeca dobiti upute, mapu i plan potrage.
Cilj igre je da djeca kroz igru što bolje upoznaju ulice i javne sadržaje u svom kotaru te da se druže s ekipom iz svog kvarta, upoznaju ekipu iz susjednog kvarta i vježbaju snalaženje u prostoru te razvijaju timski duh.
 
Skriveno blago svake godine privuče veliki broj djece kotara Žnjan, njihove prijatelje i goste iz susjednih kotara koji igru željno očekuju već danima prije. Blago je svake godine iznenađenje te je sakriveno svaki puta na drugoj lokaciji. Djeca u svojoj potrazi moraju rješavati zagonetke, odgovarati na pitanja o povijesti kotara, rješavati matematičke pitalice, pppitalice i na engleskom jeziku, a rješenja ih navode korak po korak do sljedeće lokacije i na kraju do konačnog skrovitog mjesta i škrinje s blagom.
 
FEŠTA KOTARA
 
Nakon potrage za blagom gradski kotar poziva sve građane na druženje uz pismu i roštilj u Makarskoj ulici, ispred novootvorenog supermarketa Victa. Fešta počinje u ponedjeljak u 20h, a Victa i mesnica Jole su glavni sponzori i potrage za blagom i fešte.