Dođite na 10. rođendan udruge Kurs

Povodom desete obljetnice svog djelovanja na kulturnoj sceni splitska Udruga Kurs organizira jednovečernji književni maraton koji će se održati u srijedu 20. rujna u 20 sati u klubu Ghetto.

U suradnji s Festivalom Poligon iz Mostara na književnom maratonu bit će predstavljeni splitski pisci: Olja Savičević Ivančević, Jurica Pavičić, Renato Baretić i Edi Matić, te pisci koji dolaze s njemačkog govornog područja praćeni predstavnicima fondacije Allianz Kulturstiftung: Julia Franck, Lindita Arapi i Thomas Brussig.

Gosti večeri su i Ivana Sajko iz Zagreba, Mirko Božić iz Mostara i Anna Best, britanska multimedijalna umjetnica, stipendistica najvećeg hrvatskog rezidencijalnog programa za pisce i umjetnike koji vodi Udruga Kurs.

Ovaj međunarodni susret omogućit će publici uvid u najnovije poetike i teme, koje danas dominiraju u europskim književnostima, a istodobno će biti "poligon" za diskusije o suvremenim društvenim temama.

Nakon splitske uvertire, centralna događanja održat će se na Festivalu Poligon u Mostaru gdje će se autorima pridružiti i pisci iz Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Austrije, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Crne Gore.