DUMP Days - IT konferencija

ŠTO NAKON FAKULTETA?

Tvrtkama nedostaje radne snage, a studenti nisu niti svjesni raznih prilika koje ih okružuju. Idealna sljedeća prilika za poduzeti nešto je DUMP Days - IT konferencija koja će se održati 11. i 12. svibnja na splitskom FESB-u.

Početi s radom nakon studentskih klupa nije lako; ne znaš ni gdje ni s čim početi, a nesigurnost zbog vlastitog (ne)znanja jedna je od najvećih prepreka zbog koje mnogi posežu za još malo vremena prije zaposlenja. Također, studenti ne znaju koje sve lokalne tvrtke postoje u njihovoj okolici, a u kojima rade stručnjaci koji im mogu pokazati pravi put do karijere. Kad se svemu tome nadoda da sve više i više mladih odlazi trbuhom za kruhom, nije lako odlučiti što je najbolje za vlastitu budućnost.

Sve veći broj tvrtki otvara svoja vrata na području Splita pa situacija uz odlične radne uvjete i mogućnosti za napredak nikad nije bila bolja. Stvari kao što su fleksibilno radno vrijeme, rad van ureda te posjeti stranim konferencijama i državama nisu više strani pojmovi koji postoje samo u pričama. Ironija u cijeloj situaciji je što tvrtkama nedostaje radne snage, a studenti nisu niti svjesni prilika koje ih okružuju.

Kako bi se doskočilo već navedenim problemima, splitskoj sceni je trebao novitet. Jedna od novosti na sceni koja je počela dobivati veliki zamah zbog toga je DUMP Days - IT konferencija na kojoj posjetitelji mogu slušati o različitim temama iz svijeta programiranja, dizajna, marketinga i tehnologija. Uz sama se predavanja i radionice može prošetati izložbenim prostorima najvećih regionalnih IT tvrtki i upoznati njihove predstavnike.

Organizatori ove konferencije su članovi DUMP Udruge mladih programera koji već godinama pokušavaju pokrenuti i spojiti zajednicu kroz razne cikluse predavanja i slične događaje, među kojima je i ovaj. U tome nisu sami jer konferenciju podržavaju i mnoge hrvatske IT tvrtke, a kao generalni sponzor joj se pridružio i splitski Profico u kojem su i sami svjesni postojećih problema te ih nastoje na sve moguće načine i riješiti. DUMP Days kao idealnu sljedeću priliku za poduzeti nešto vide i tvrtke ExtensionEngine, NETMedia i SeekandHit, te još cijeli niz drugih.

Konferencija će se održati 11. i 12. svibnja na splitskom FESB-u, besplatna je, a za sudjelovanje se možete jednostavno prijaviti na njenoj web stranici. Sve što vas zanima, od datuma i govornika do tema predavanja i tvrtki koje će imati izložbeni prostor, možete pronaći na Facebook i web stranici konferencije.