ESN Split traži nove članove

Tko smo mi?

ESN International (http://esn.org/about) je neprofitna studentska organizacija kojoj je u cilju okupiti domaće studente svih fakulteta željnih druženja sa novim ljudima koji dolaze na studentsku razmjenu (iz cijele Europe).

 

ESN je općenito jedna od najpoznatijih studentskih organizacija ovakvog tipa, preko 450 sekcija u 39 europskih zemalja. ESN Split je jubilarna 400. sekcija. Trenutno brojimo oko 40 članova.

Obzirom kako svake godine u Split stiže sve veći i veći broj stranih studenata, trenutno smo u potrazi za novim članovima koji bi nam pomogli i ovu akademskiu godinu uspješno privesti kraju.

Za sve detalje možete pogledati naš event na Facebook-u https://www.facebook.com/events/319772415041203/

Za sva pitanja slobodno nam se javite na esn.split@gmail.com

 

Kako funkcioniramo?

Postoje dva tipa članova a to su aktivni i pasivni. Aktivni članovi sudjeluju u organizaciji događaja, putovanja, pisanju projekata itd. dok pasivni članovi mogu biti samo ‘’buddy’’ odnosno osobe zadužene za pomoć stranim studentima pri integraciji u novoj okolini. Aktivni članovi su podijeljeni u timove a svaki tim ima točno određenu funkciju, što pridonosi poboljšanju kvalitete organizacije.

Timovi:

  • Lokalni odbor
  • Tim za događaje (event team)
  • Tim za putovanja (travel team)
  • SocialErasmus team
  • PR team
  • Project team
  • ESNcard team
  • Human Resources team
  • IT team

 

Što kada Erasmus student dođe u Split

Dolaskom u grad pod Marjanom, student se prije svega upoznaje sa kampusom, buddy-jem, te dobiva sve potrebne informacije vezane za njegov boravak i edukaciju.

Buddy sustav je naravno, namijenjen studentima koji u Split dolaze kroz program studijske mobilnosti ili na Erasmus praksu. Buddy je hrvatski student koji pomaže dolaznom studentu prije i tijekom programa razmjene u Splitu. Buddy pomaže pri uklapanju u novu sredinu, sređivanju “papirologije” i snalaženju u svakodnevnom životu. Svim studentima koji zatraže buddyja ESN dodjeljuje jednog hrvatskog studenta.

Na početku semestra tj. po dolasku Erasmus studenata u grad Split, održava se Welcome week tj. ‘’Tjedan dobrodošlice’’. Svaki dan u tom tjednu ispunjen je određenim aktivnostima poput tradicionalne Hrvatske večere, city tour-a, city game-a, putovanja u neki od bližih gradova (Zadar, Šibenik, Dubrovnik), party-a dobrodošlice te međunarodne večere na kojoj svi student donesu određena jela tipična za njihove zemlje, sve u svrhu boljeg upoznavanja sa različitim kulturama te lakšoj prilagodbi na život u novom gradu.