Gostovanje Gorana Milića u Splitu

Klub mladih Split organizira veliki poduzetnički stol/tribinu „Probudi pobjednika u sebi!“ u suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom, Ekonomskim fakultetom u Splitu, časopisom Poduzetnik, udrugom Biti bolji iz Osijeka i Športskim savezom invalida grada Splita.

Tribina će se održati 28.10. (petak) od 16.30 do 19.30 u Malom amfiteatru Ekonomskog fakulteta, a sastojat će se od tri dijela:

1. Predavanje „Kako ostati motiviran čovjek i poduzetnik?“ - Ivona Šimunović, savjetnica u radu s ljudskim resursima iz Zagreba

Ako očekujete savršenstvo na putu do cilja, već ste se fokusirali na potpuno krive stvari. Svi izazovi su teški, svako pokretanje posla ili održavanje postojećeg nije lako jer testiraju vašu odlučnost i snagu. Na putu do nekog izazova pojavljivat će se vaše slabosti.  Morate shvatiti da ćete u najmanje jednom trenutku pogriješiti. Ta greška može bit samo trenutna, ali veliki korak naprijed.

Slavite male korake! Jedna od najvažnijih stvari koju morate napraviti na putu do ostvarenja bilo kojeg cilja je pratiti napredak i veseliti mu se, koliko god isti bio malen. Postavili ste si jasan cilj i znate otprilike što sve morate napraviti, ali obraćate pažnju samo na velike korake.

 

2. Predavanje „Bankrotirao sam“ - Zlatko Rabik iz Slatine

Zlatko Rabik rođen je 1962. g. u Vinkovcima i diplomirao je u Zagrebu na Tehnološkom fakultetu. Od 2002. do 2006. g. predavao je stručne predmete u Srednjoj školi Marko Marulić u Slatini. Predavač je stručnih predmeta u Strukovnoj školi Virovitica.

Održao je niz radionica i predavanja o marketingu i poduzetništvu za mlade i poduzetnike. Bio je dugogodišnji predsjednik Hrvatskog društva kožara i obućara i predsjednik Nadzornog odbora ovog društva.

Član je Agencije za strukovno obrazovanje za kožarsko-obućarsko-galanterijska zanimanja srednjih škola. Dobitnik je Zlatne kune za mala i srednja poduzeća 2003. g.

Ukazat će poduzetnicima na potrebne poduzetničke vještine i ponašanje i na osobine koje poduzetnik mora imati da bi uspio. Govorit će o tome kako naučeno u teoriji primijeniti u praksi i lakše pristupiti tržištu rada, kako biti i ostati kreativan i uporan te imati samopouzdanja. Na vlastitom će primjeru pokazati da se i nakon pada u poslu opet možemo dići za stepenicu više. Nakon što je izgubio tvornicu, nije se predao, već je nastavio sa svojim poslom.

 

3. Predavanje „Uređen, uspješan i human biznis“ – Goran Milić

Kultni putopisni novinar i nekadašnji urednik HRT Dnevnika, Goran Milić, danas radi u Sarajevu kao direktor vijesti i programa Al Jazeere Balkans. Nabrojati što je sve Milić radio u svom životu nemoguća je misija, mnogo je važnije poslušati što nam želi prenijeti iz svog bogatog životnog i poslovnog iskustva.

On je čovjek koji će vam ispričati red informacija, red zanimljivih priča, red iskustva drugih nama sličnih, a ipak tako različitih, a sve to umotano u ležeran osvrt s dozom humora. Mogao je puno više postići, ali mu je trebao dobar menadžer.

Gdje to ima uređenog, uspješnog i humanog biznisa na koji bismo mi pristali? Ima u Švicarskoj, ali tamo bogati roditelji ne kupuju djeci ferrarije kao što naši rade. Ne prave im svadbe s 500 uzvanika. Ne koštaju ih krstitke i rođendani po 5 – 10 000 eura.

U Švicarskoj političari imaju srednje ili niže srednje plaće. Cijela vlada ima dva automobila. Bi li Hrvati, tj. hrvatski političari, na to pristali?

Ima u Norveškoj uređenog, uspješnog i humanog biznisa, ali je kava 50 kuna, krigla piva – 70, a oni koji piju alkohol to rade samo petkom ili subotom. Poslovna večera ili ručak u dobrom restoranu - malo je to tko doživio u Norveškoj!

Može li se radom, normalnim pristupom, znanjem, ozbiljnošću i poštenjem uspjeti u našoj zemlji? Kako funkcioniraju mali poduzetnici u svijetu, imaju li podršku lokalne uprave, rade li oni za njih ili obrnuto? Što bismo mi trebali uraditi da postanemo uspješni poduzetnici? Na ovakva pitanja odgovorit će vam čovjek koji je obišao cijeli svijet!

 

Nakon predavanja ćete imati priliku pitati predavače sve što vas zanima te podijeliti s njima svoja razmišljanja o poduzetništvu.

Ne propustite priliku za sudjelovanjem u ovom zanimljivom i korisnom programu koji smo vam pripremili!

Ulaz je slobodan, ali prijave su obvezne na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc2V7kH2nkcbdebYchK1pyDVJESe8tDP3vWRBUflbpHvhjJow/viewform?c=0&w=1