Green Future 2023: “Strah neće promijeniti ljude, trebamo lidere i rješenja”

Održivi turizam je ključna tema ovogodišnje Green Future konferencije. Tim povodom, početkom lipnja u splitski HNK dolazi i bivša ministrica turizma Austrije Elisabeth Köstinger kao jedna od dvadeset međunarodnih govornika, među kojima su tehnološki lideri, znanstvenici te predstavnici javnog sektora, koji će iznijeti primjere pametnih gradova, tehnoloških inovacija i rješenja pomoću kojih možemo graditi održivo društvo.

„Na tvrtkama i institucijama je da, uz podršku zakonodavaca i novih tehnologija, mijenjaju svoje proizvode i poslovne procese u cilju potpune održivosti. Tako mogu utjecati i na krajnjeg korisnika, njegovo ponašanje i psihologiju. Bez ključnih koraka na tim razinama, tranzicija će i dalje biti spora. Naš cilj je zato osigurati im platformu na kojoj se mogu umrežiti, na dobrobit svih nas.“ – poručio je Tomislav Buljubašić, suorganizator konferencije.

Čini se kako su mnogi prepoznali priliku za susret s ključnim donositeljima odluka pa će uz predstavnike gradskih uprava i gradonačelnike brojnih europskih gradova, splitski HNK početkom lipnja posjetiti prestižna lista poslovnih ljudi, znanstvenika i ostalih zainteresiranih za održivu budućnost i zelene tehnologije.

Među njima je i Detria Williamson, jedna od vodećih marketinških stručnjakinja svijeta, koja poručuje kako je prošlo vrijeme nagovaranja na promjenu upornim isticanjem razornih učinaka klimatskih promjena:

„Strah neće uspjeti, jer kada se ljudi boje, počinju paničariti. Kad vas uhvati panika, učinite prvo što vam je dostupno i upravo je to problem. Promjena koju trebamo napraviti nije nužno jednostavna, jer se moramo povezati s ljudima. Trebamo osigurati da tvrtke i investitori odrede konkretan proračun za kreativne sadržaje koji nadahnjuju i motiviraju promjene.“

U Split dolazi i Sébastien Pellion, voditelj društvenog utjecaja i održivosti u Glovu, čiji je tim usredotočen na stvaranje društveno odgovornog modela rasta:

„Na Green Future konferenciji planiram govoriti o putu koji Glovo prolazi prema održivosti, za koji se nadam da će inspirirati i motivirati druge. Kroz događaje poput ovih možemo surađivati i dijeliti ideje, radeći zajedno prema zelenijoj i održivoj budućnosti za sve.“

I ove godine, u sklopu konferencije će se održati natjecanje za startupe, s bogatim nagradama za najbolje eko-ideje i tehnologije.

„Imamo prijave iz cijeloga svijeta tako da ćemo u Splitu upoznati poduzetnike čija kreativna rješenja možemo primijeniti sami, ali i govornike iz tvrtki koje su realizirale projekte poput nebodera dizajniranih kao vertikalne šume ili električnih brodova prihvatljivih cijena.“ – poručio je Marijan Čipčić, jedan od suorganizatora te dodao kako će fokus ponovno biti na inovativnim tehnologijama i konkretnim rješenjima.

Informacije o govornicima, agendi i kupnji ulaznica možete pronaći na službenoj web stranici i društvenim mrežama Green Future konferencije.