Humanitarna akcija Centru za autizam Split "Nitko ne može sve, ali svatko može malo!"

Centar za autizam u Splitu treba našu pomoć kako bismo svi zajedno pomogli štićenicima centra. To je specijalizirana ustanova za poremećaje autističnog spektra na području cijele Dalmacije koja je od početnih 6 došla na više od 50 učenika s autizmom. Centar je ujedno i škola koja djeci pomaže naučiti stvari koje uzimamo zdravo za gotovo kao što su pranje ruku i obuvanje cipela, pa sve do učenja čitanja i rada na računalu, pravilnog držanja žlice i kuhanja, igre u dvorištu i brige za stabla i cvijeće.

Svako novo iskustvo otvara im vrata prema onome što egoistično nazivamo naš svijet. Svaka nova vještina, svaki komadić znanja neprocjenjiv je alat djetetu s autizmom pomoću kojeg nam ustrajno pokazuje da je ovaj svijet zajednički.

Djece s autizmom svakim je danom sve više i cilj ove akcije je napraviti još jedan korak u osuvremenjivanju prostora Centra za autizam u Splitu, obogaćivanju dječjih iskustava i podizanju kvalitete njihovog života. Akcijom također želimo pripomoći podizanju svijesti zajednice o rastućem broju osoba s autizmom. Prikupljena sredstva koristit će se za obnovu informatičke i didaktičke opreme Centra.

Više o akciji možete saznati na http://www.pametno.org/donacije/