Humanitarna kampanja "Ambasadori solidarnosti i volonterstva"

Mladi splitski sportaši Dino Sinovčić, Paula Jukić, Tonči Stipanović, Ivan Mikulić, Filipa Merčep, Toni Kanaet, Dina Levačić i Petra Marendić, koji nas iz natjecanja u natjecanje oduševljavaju svojim sportskim uspjesima, još jednom su pokazali da u životu nisu važne samo titule i trofeji i svoje vrijeme nesebično su donirali humanitarnoj kampanji "Ambasadori solidarnosti i volonterstva" udruge MoSt.
 
U svrhu promocije jubilarne, dvadesete, humanitarne akcije "A di si ti?!" koja će se održati 11. prosinca na Rivi, ali i u želji da u ovo predbožićno vrijeme podsjete sugrađane na važnost solidarnosti i zajedništva, naši dragi kolege, mladi splitski fotoreporteri Milan Šabić i Miroslav Lelas, sportaše su odjenuli u originalne kreacije splitskih beskućnika izrađene kroz projekt "Split Style by MoSt".
 
Majice, ruksaci, torbe i drugi modni dodaci s bazovitim natpisima bliskim svakom Dalmatincu osvojili su srca i ormare Splićana još u svibnju kada su predstavljeni, a sada su potaknuli sportaše da se okušaju u ulozi modela. Pred objektive su prvi stali Dino Sinovčić i Paula Jukić.

Dino je, vjerojatno već znate, najbolji hrvatski paraplivač, a nije mu strano ni društveno korisno djelovanje. Poznato je lice građanske inicijative "Za pristupačni Split" zahvaljujući čijem se upornom radu i zalaganju splitske ulice i institucije sve više prilagođavaju osobama s invaliditetom. Njegove sportske uspjehe nabrajali bi, što se kaže, do sutra. Nastupio je na preko 30 natjecanja s kojih se u rodni grad redovito vraćao s medaljama, ali valja izdvojiti onu zlatnu na Svjetskom paraplivačkom prvenstvu u Londonu 2019. i brončanu s Paraolimpijskih igara u Tokiju ove godine.
Ovih dana je Dino započeo pripreme za Svjetsko prvenstvo u paraplivanju koje će se u lipnju 2022. održati u Portugalu, no uvijek nađe vremena kada je u pitanju pomoć zajednici.
- Drago mi je da sam mogao sudjelovati i na taj način pomoći. Lijepo je kad se, pogotovo u ovo blagdansko vrijeme, sjetimo sugrađana kojima je naša pomoć potrebna - kazao je Dino.


Paula Jukić volontira u udruzi MoSt kada god joj to obaveze dopuštaju, pa se bez puno razmišljanja odazvala i ovoj kampanji.
 
Ona je hrvatska reprezentativka, višestruka državna prvakinja i pobjednica Svjetskog kupa u mačevanju 2017. godine. Odnijela je dvije srebrne medalje na regionalnim Mediteranskim igrama, posljednje sezone je završila u top 10 junior, a zatim i top 10 mlađih senior mačevalaca na svijetu. U Tokijo naposljetku ipak nije otišla, ali na europskim kvalifikacijama je odnijela izvrsno peto mjesto.
 
Njezin trener Dino Šourek koji je prati od samih početaka inspirirao ju je da završi Kineziologiju i sama se posveti treniranju mlađih generacija. I u ovom trenutku je u Danskoj s jednim od svojih učenika na pripremama za kadetsku ligu, a vratit će se taman na vrijeme za akciju "A di si ti?!".
 
Kreacije proizašle iz tiskare Centra za beskućnike je već prošetala po splitskim ulicama.
 
- Super su, odmah nakon snimanja sam ih nosila po gradu. Stvarno me oduševila i sama ideja kampanje koja Split predstavlja kao grad sporta, ali i humanosti. Baš mi se svidjelo i bilo mi je zadovoljstvo sudjelovati. Drago mi je kada mi sportaši možemo nekakav utjecaj postignut svojim sportskih uspjesima upotrijebiti za jednu ovako dobru i plemenitu svrhu, a nadam se da ćemo potaknuti i druge mlade da više promišljaju o svojim sugrađanima koji se nalaze u teškoj situaciji - entuzijastična je ova mlada sportašica. I ona će 11. prosinca biti na Rivi i podržati splitske beskućnike, a ovim putem poziva sve sugrađane da joj se pridruže.
 
Za kraj valja napomenuti da će sva sredstva prikupljena ovom akcijom biti namijenjena korisnicima, uređenju i opremanju prostora i bolesničke sobe u Centru za beskućnike, kao i materijalima za buduće kolekcije radno okupacijske aktivnosti "Split Style By MoSt".