Kako svoj hobi pretvoriti u karijeru?

Klub mladih Split organizira još jedno zanimljivo predavanje koje će održati poduzetnik Andrey Shtylenko.

Živimo u vrlo uzbudljivom, ali i vrlo zahtjevnom periodu za sve studente. Nikada niste imali toliko mogućnosti pred sobom. Ne prođe ni tjedan dana da ne čujemo priču o nekom tinejdžeru koji je postao milijunaš. Popis milijunaša mlađih od 20 godina postaje sve duži.

Međutim, nikada niste imali ni toliko komplikacija nakon diplome. Svijet se razvija takvom brzinom da formalno obrazovanje jednostavno ne može držati korak sa zahtjevima poslovnog svijeta. Nova zanimanja, poglavito ona koja još nisu dio programa na fakultetima, postaju sve popularnija, i ako ste krenuli sa svojim višim obrazovanjem prije 3-4 godine, lako je moguće da velik dio takvih zanimanja tada nije ni postojao.

To samo znači da, čak i ako se zaposlite u svojoj profesiji nakon studiranja, tamo možda nećete ostati dugo. A ako ste upravo diplomirali, vjerojatno ćete u idućih 15­-20 godina promijeniti nekoliko profesija, za neke od kojih vjerojatno nikada niste ni čuli.

S obzirom da mnogo profesija nestaje sa tržišta, da se sve više zadataka automatizira i izdvaja, te radi jednostavne činjenice da populacija stalno raste, konkurencija pri zapošljavanju sve je veća. Više nije dovoljno biti dobar u svom poslu da biste imali kakvu­-takvu sigurnost na radnom mjestu. Trebate biti najbolji!

Kako to postići? Kako odlučiti čime se baviti? Kako raditi posao koji volite? Saznajte u Klubu mladih Split na seminaru koji će održati njihov stalni suradnik Andrey Shtylenko!

Andrey Shtylenko je serijski poduzetnik koji upravlja s nekoliko projekata, uključujući i agenciju za razvojne ­ startup­ tvrtke, te provodi nekoliko edukacijskih programa za studente i mlade poduzetnike.

"U kategoriji mladih milijunaša bio sam jedan od sporijih; svoj prvi milijun zaradio sam tek u 27. godini. Iskreno, nije mi dugo potrajao -­ iskoristio sam novac da se doselim u Hrvatsku. Dugo nisam bio siguran što želim raditi u životu. Imao sam toliko različitih interesa da mi je sama ideja ograničavanja na jedno specifično zanimanje bila nezamisliva. Međutim, zadnjih 5 godina bavim se područjem koje je jedno od mojih velikih strasti: istraživanjem kako nam naši talenti i djetinjstvo mogu pomoći izgraditi uspješnu karijeru, bilo da radite za nekog drugog ili vodite svoj posao", objašnjava Andrey, koji će na seminaru u Klubu mladih s vama podijeliti:

- koje interne i eksterne znakove morate uočiti kada birate karijeru u kojoj možete postati najbolji

- kako prepoznati da li je neka karijera vrijedna truda ili nije

- kako strateški isplanirati svoje obrazovanje i karijeru

- kako ostati motivirani u karijeri koju ste izabrali te kako prepoznati da je vrijeme prijeći na novu.

Seminar (na engleskom jeziku) će se održati u Klubu mladih Split (Split 3, Ruđera Boškovića 20/II) u srijedu, 16.9., s početkom u 18 h.