Klub mladih Split dobio svoj prvi projekt iz europskih fondova

U Splitu se od 11. do 16. lipnja održava međunarodni susret, tečaj obuke za mlade iz 11 europskih država i sve to u organizaciji našeg Kluba mladih Split. Sredstva za provođenje ovog projekta nije bilo lako dobiti, a naš prvi europski projekt-prvjenac osiguran je sredstvima Erasmus + programa i to u iznosu od 17.000 eura, čime se u potpunosti financira provedba ovog projekta u Splitu.

 

Uzimajući u obzir sve izazove s kojima se EU suočava u nastavi, tehnologiji, gospodarstvu ili zdravstvenoj skrbi, Europa je svjesna da društvo treba veći postotak socijalnih i društevnih poduzetnika i zbog zbog toga je politika EU-a podržati aktivnosti i projekte koji imaju cilj edukacije mladih ljudi na ovu temu. Vjerovatno ni sami niste sigurni što je to društveno poduzetništvo?

 

Društveno poduzetništvo poslovni je pothvat koji se temelji na načelima društveno, ekološki i ekonomski održivog poslovanja, usmjerenog stvaranju dobiti koja se u cijelosti ili dijelom reinvestira za dobrobit zajednice.  Socijalno poduzetništvo predstavlja inovativan i učinkovit mehanizam za rješavanje mnogih problema diljem svijeta, usprkos činjenici da je tek nedavno počelo dobivati svoj zamah.

 

Cilj ovoga projekta je obrazovati nove generacije čime će novi socijalni poduzetnici biti osposobljeni da maksimiziraju svoje vještine i tako identificiraju one izazove našeg vremena koji bi im omogućili da razviju rješenja i modele za održive društvene organizacije. Upravo zato, jer su članovi i partneri KMS-a su prepoznali tu potrebu danas, ovakvom projektu su odobrena značajna sredstva.

 

S ovim projektom je KMS i simbolično izašao van granica naše Hrvatske, te je postao partner mnogim novim sličim europskim organizacijama, a vjerujemo da je ovaj projekt tek početak „povlačenja“ europskih sredstava u Split.