Kreće četvrti Poduzetnički kamp u Solinu!

Od 17.do 20.studenog  održava se četvrti po redu Poduzetnički kamp u Solinu koji podiže svijest o poduzetništvu, te putem mnogobrojnih informativnih radionica, predavanja i panel diskusija potiče sudionike da razviju svoje potencijale kao poduzetnici i inovatori. Manifestacija je  pod pokroviteljstvom  Predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva poduzetništva i obrta, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Solina.

Svečano otvorenje je otvoreno za javnost i održat će se u četvrtak, 17.studenog u 17 sati u hotelu President u Solinu.

Nakon svečanog otvorenja uz pozdravne govore održati će se panel diskusija  pod nazivom ''Priče mladih poduzetnika: izazovi i prepreke'' , koja će okupiti uspješne i ugledne poduzetnike i predstavnike javnih tijela.

Na navedenoj panel diskusiji koju će moderirati Ana Krolo će sudjelovati  Ivana Ninčević Lesandrić (Saborska zastupnica), Sonja Čikotić (Zamjenica ministra regionalnog  razvoja i fondova EU), Anđelko Katavić (Pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu), Mira Krneta (HBOR), Goranka Košta (HGK), Mario Grubišić (HZZ), Ivan Mrvoš (Include), Josip Lažeta (Chain Technology) i Nikola Barbarić (Sportska akademija Sparta Split).

Manifestaciju organizira Poduzetnički  centar  Solin u suradnji sa dosadašnjim pobjednicima Poduzetničkog kampaIvanom MrvošemInClude d.o.o.- 'Pametna klupa' i Jakšom Vidovićem, Josipom Lažetom i Tonijem Tošićem, Chain Technology j.d.o.o.- 'Mobilni interpretacijski centar' koji su danas uspješni mladi poduzetnici i najbolji konkretni primjeri uspješnosti Poduzetničkog kampa. 

PROGRAM SVEČANOG OTVORENJA:

17:00 – 17:30 Svečano otvorenje uz pozdravne govore

Voditeljica: Matea Bešlić

Govornici svečanog otvorenja:

o   Ivana Podrug (Poduzetnički centar Solin)

o   Dalibor Ninčević (Gradonačelnik grada Solina)

o   Anđelko Katavić (Splitsko-dalmatinska županije)

o   Predstavnik Ministarstva poduzetništva i obrta 

o   Ivana Ninčević-Lesandrić (Saborska zastupnica)

 

17:30 – 18:30  Panel diskusija ''PRIČE MLADIH PODUZETNIKA: IZAZOVI I PREPREKE''

Sudionici Panel diskusije:

Moderatorica: Ana Krolo

  • Ivan Mrvoš (Include d.o.o.)
  • Josip Lažeta (Chain technology j.d.o.o.)
  • Nikola Barbarić (Sportska akademija Sparta Split)
  • Ivana Ninčević Lesandrić- Saborska zastupnica
  • Sonja Bošnjak- Zamjenica ministra regionalnog razvoja i fondova EU
  • Anđelko Katavić-Pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, razvitak i EU integracije
  • Mira Krneta- HBOR- Voditeljica Područnog ureda za Dalmaciju
  • Goranka Košta - HGK- Voditeljica Odsjeka za međunarodne odnose
  • Mario Grubišić- HZZ- Stručni savjetnik za samozapošljavanje

 

Renomirani poduzetnički stručnjak Scott L. Steward predavač na Poduzetničkom kampu 2016. u Solinu!

Jedno od najzvučnijih imena ovogodišnjeg Poduzetničkog kampa  svakako je ono renomiranog  poduzetničkog  stručnjaka iz Chicaga, Scott L. Stewarda, stručnjaka iz područja marketinga i prodaje. Scott L. Steward je magistar znanosti  integriranih marketinških komunikacija i 19 puta nagrađivani  trener  poduzetničkih vještina koji posjeduje dugogodišnje iskustvo u implementaciji efikasnih marketinških programa i alata za pozicioniranje na postojećim i novim tržištima. Vlasnik je multimedijalne tvrtke za produkciju  i marketing '' Beak Bread Marketing & Media'' te suosnivač projekta ''Tech teens'' koji podučava i pomaže mladima u ostvarenju njihovih poduzetničkih ideja.

Pisao je za Chicago N'DIGO Magapaper, za koji je davao savjete o poduzetničkim pothvatima i prijedloge za nove poduzetnike. Osim toga, autor je knjiga za ambiciozne stručnjake "From the Block to the Boardroom: a Book of Stewism's" i '' Make  $1.000 in 35 days''  te suradnik na udžbeniku "Entrepreneurship: Owning Your FUTURE 11th Edition''.

U sklopu Poduzetničkog kampa 2016. Scott L. Steward će održati dva interaktivna predavanja ''Ice breaker, Company profiles'' (subota, 19. studenog ,  12:00 sati)  - predavanje usmjereno na brzu i efikasnu prezentaciju projekta/tvrtke  i  ''Customer focused marketing'' (nedjelja, 20. studenog u 9:00 sati) – predavanje usmjereno  na marketing i krajnje korisnike. Predavanja će sudionicima  pružiti informacije kako na pravi način prezentirati svoju uslugu/proizvod, kao i informacije o učinkovitim marketinškim rješenjima za  pozicioniranje na tržištu.

Sudionici koji će razvijati svoje podzetničke ideje na Kampu su:
Ana Kokeza

Alite arhitektura

Andrijana Tadić

Antonela Jurišić

Anja Kljaković Gašpić

Božo Jovanović Bartulović

Bruno Ziterbart

Dora Vukušić

Ivan Relja

Ivan Vrlić

Ivona Plazibat

Jadranka Pastuović

Jaša Vuković

Josip Marković

Marijana Baučić

Marko Smoljo

Saša Varmuža

Tomislav Sršen

Toni Šegvić

Vicko Muše