Kreće FantaSTikon, prva splitska konvencija fantastike

Svim Splićanima koji sanjaju otići na San Diego Comic-Con, ili barem zagrebački SFeraKon, pruža se prilika posjetiti konvenciju sličnog tipa. FantaSTikon je prva splitska konvencija fantastike, igre i znanstvene fantastike koja će se održati u prostorijama Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Ruđera Boškovića 32, od 17. do 19. srpnja 2015.

Konvencija će u tri dana održavanja posjetiteljima ponuditi mogućnost da poslušaju predavanja naših renomiranih znanstvenika kao što su Zdeslav Benzon i Ivica Puljak, čuju priče i razgovore s autorima poput Aleksandra Žiljka, Ivice Barića, Mislava Pasinija, pogledaju žanrovske filmove od kojih je najznačajniji Metropolis Fritza Langa, upoznaju se s radom nedavno preminulog Terrya Pratchetta, Uskocima, Omiškim gusarima.

Zatim upoznaju Boru Pavlovića, ilustratora mnogih međunarodnih naslovnica stripova od kojih je napoznatija Modesty Blaise, otkriju kako izraditi 3D lik uz pomoć studija kompjuterske grafike Lemonade3d, igraju društvene igre, sudjeluju u kvizovima i turnirima, pogledaju izložbu mlade splitske autorice Kristine Bilote Toxicpanda, i još mnogo toga.

Organizatori konvencije naglašavaju kako žele poseban naglasak staviti na lokalne, dalmatinske autore tijekom prvog FantaSTikona, a želja im je jednog dana dovesti i svjetske autore.

Fantastikon Promo #3 from udruga maketara Stari svijet on Vimeo.

Ulaznice za sva tri dana konvencije se u pretprodaju mogu kupiti u u trgovini Carta Magica Split (Kaleta 2, Ruđera Boškovića 13) po cijeni od 60,00kn. Tijekom konvencije ulaznice će se na lokaciji prodavati po 70,00kn za sva tri dana, 50,00 kn za dva dana, te 30,00kna za jedan dan.

Studenti i zaposlenici FESB-a mogu konvenciju posjetiti besplatno, dok se cosplayer-ima ulaznica nudi po cijeni od 50,00kn za sva tri dana.

Više o konvenciji možete saznati na njihovoj Facebook i internetskoj stranici.