Kuda ide splitska kultura?

Udruga Kurs i Platforma Doma mladih pozivaju vas na:

Javnu tribinu s kandidatima za gradonačelnicu_gradonačelnika grada Splita

Tema: Kuda ide splitska kultura?

Tribina će se održati u (utorak) 11. travnja 2017. s početkom u 18 sati u Galeriji umjetnina Split na adresi Kralja Tomislava 15.

Danas se kulturna scena suočava s nizom izazova, a nedostatak financijske podrške, nedovoljno ulaganje u infrastrukturu, manjak publike, nedovršena kulturna strategija, pitanje tržišnog potencijala i ekonomske isplativosti kulture te odnos kulture i turizma samo su neka od njih. Što je s ulogom kulture u obrazovanju mladih? Koliko je kultura relevantna u društvenom i političkom životu grada Splita?
U dijalogu s kandidatima, ali i zainteresiranim dionicima kulturne scene i građanima_građankama pokušat ćemo rasvijetliti poziciju kulture u političkim programima kandidata_kandidatkinja.

Na početku tribine svaki od kandidata_kinja predstavit će u 3 minute svoj program za kulturu nakon čega će im biti postavljena pitanja iz područja: institucionalna i izvaninstitucionalna kultura, infrastruktura i financiranje kulture.
Poziv je upućen svim kandidatima_kandidatkinjama, a sudjelovanje su potvrdili_e: Ivo Baldasar (Splitska stranka), Aida Batarelo (SDP), Mirna Kovačić (HSS), Andro Krstulović Opara (HDZ), Dragan Markovina (Nova ljevica), Robert Pauletić (Most), Marijana Puljak (Pametno), Marin Spetić (Nezavisna lista Dišpet).

Moderatorica: Blanka Čop, koordinatorica Platforme Doma mladih.

Predviđeno trajanje tribine je 2 sata. Tribina će se snimati.

Nakon tribine porganizatori vas pozivajui na „ Party za kulturu“ koji će voditi Damir Duplančić (Dj Dupli) autor kultne radio emisije i istoimene knjige „Izgubljena generacija“.