Marcvs Marvlvs Spalatensis: Sasvim drugačiji kafić u Getu

Koliko Splićana zna gdje je rodna kuća Marka Marulića? Ili gdje je Papalićeva ulica? Baš u tom kutku Geta prošli tjedan se otvorio caffe bar koji je ujedno i knjižnica, a posvećen je ocu hrvatske književnosti. Vlasnik najnovijeg kafića u gradu je Argentinac Agustin Elias Jijena Sanchez koji koristi i pseudonim Tin Bojanić, odabran po bakinom starigradskom prezimenu.

Ovaj pjesnik s petnaestak objavljenih zbirki iza sebe već posjeduje nekoliko sličnih objekata po svijetu i namjerava obogatiti ponudu Splita književnim večerima od kojih će prva, posvećena Oscaru Wilde-u, biti u subotu, 30. studenog. U baru nazvanom "Marcvs Marvlvs Spalatensis" možete donijeti knjige koje vam više ne trebaju, a koje bi možda neki posjetitelj želio prolistati uz šalicu kave. Također, dobrodošli su i svi dobronamjerni prijedlozi vezani uz uređenje prostora i sadržaja tematskih večeri.

Tin ne misli stati samo na ovom objektu. Bar/knjižnica su dovedeni do savršenstva uz pomoć konzervatora i restauratora sa splitske akademije pod vodstvom Krešimira Bosnića, a uz smjernice konzervatora želi ovaj dio grada tematski povezati u jednu cjelinu nizom sličnih projekata, na primjer, galerijama. Dizajn kafića oduševljava, a koliko je uspješan pogledajte u FOTOGALERIJI Željane Matošić.