Najavljeno 7. izdanje Shift Developer konferencije

Povodom predstavljanja sedmog izdanja Shift Developer konferencije, 25. svibnja je u Upravnoj zgradi Splitsko-dalmatinske županije održana konferencija za medije.

Jednu od najvećih informatičkih konferencija u jugoistočnoj Europi predstavili su župan Blaženko Boban, osnivač i organizator Shift konferencije Ivan Burazin, voditelj projekta ICT Županija Damir Brčić, Ovlaštena pročelnica Ureda Grada Splita Marina Protić, direktor regije Jadran jug iz Splitske banke OTP Group Tomislav Aljinović i potpredsjednica Bellabeata za operativno poslovanje Petra Jakov.

SHIFT konferencija najveće je regionalno Developer okupljanje koje u dva konferencijska dana na preko dvadesetak predavanja i panel diskusija obrađuje najaktualnije developer trendove, predstavlja uzbudljiva tehnološka rješenja te na jednom mjestu okuplja IT stručnjake i mlade entuzijaste iz svih dijelova svijeta. Već sedam godina zaredom, govornici iz vodećih svjetskih IT kompanija poput Googlea, Microsofta, Amazona u najljepši grad na svijetu donose novosti o brzorastućem tržištu te primjere primjene tehnoloških rješenja u lokalnim okvirima. Ovogodišnje izdanje konferencije će u dva dana, 31. svibnja i 1. lipnja, pretvoriti splitski HNK u jedinstveno mjesto za razmjenu znanja i iskustava.

Shift konferencija u proteklih sedam godina pozicionirala je Republiku Hrvatsku, Splitsko-dalmatinsku županiju i grad Split kao nezaobilaznu točku na svjetskoj karti informatičke industrije. „Iznimno mi je drago da smo već sedmu godinu na predstavljanju programerske konferencije Shit koja se izvrsno uklapa u projekt ICT Županija. Smatramo je poklonom cijeloj lokalnoj IT zajednici, budući Shift omogućuje lokalnim programerima da dođu u dodir s novostima, znanjima i predavačima iz cijelog svijeta.“ izjavio je voditelj projekta ICT Županija Damir Brčić.

Shift konferencija svakako obogaćuje i turističku ponudu Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita. „Ne možemo zanemariti činjenicu kako je Shift jako bitna konferencija i u turističkom segmentu te da kao takva pridonosi promociji turističke ponude grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.“ izjavio je župan Blaženko Boban. Veselimo se sedmom izdanju konferencije i ponosni smo što je sve ove godine Splitsko-dalmatinska županija partner u organizaciji iste. Nadam se da ćemo nastaviti tradiciju i da ćemo i dalje biti generalni partner „kraljice konferencija u IT sektoru“ – nadodao je župan.

Grad Split i Shift konferencija nedavno su potpisali trogodišnji ugovor o sponzoriranju konferencije. Tom je prilikom gradonačelnik Krstulović Opara napomenuo da Shift konferencija pridonosi jednom novom smjeru razvoja grada Splita koji neće biti samo turistički, ili grad sporta ili kulture, nego grad biznisa i mladih iz svih krajeva svijeta koji biraju baš naš grad kako bi u njemu stvarali nove vrijednost i ozračje za razvoj IT-a. Okupljenima se u ime gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i Grada Splita obratila i Ovlaštena pročelnica Ureda Grada Splita Marina Protić  „Grad Split podupire Shift od samog početka, što kroz financijsku, tako i kroz logističku podršku. Konferencija je jedna lijepa splitska priča na koju smo vrlo ponosni.“

Nakon prošlogodišnje konferencije koja je okupila preko 1.200 sudionika, ovogodišnje izdanje posjetit će preko 1.300 sudionika iz IT svijeta, a posjetitelji će imati priliku poslušati neke od najpoznatijih stručnjaka i inovatora iz svijeta tehnologije. „Razloga za dolazak na Shift sve je više i više.“ izjavio je Ivan Burazin. Iz godine u godinu trudimo se biti inovativni i originalni te na konferenciji ugostiti najutjecajnije govornike. Svoj su dolazak na pozornicu splitskog HNK ove godine potvrdili stručnjaci iz Netflixa, GitHuba, RedHata, Mozille, Shopifya, Googlea i Microsofta, a na šesnaest dvosatnih radionica, koje će se održavati paralelno s ostatkom programa, sudionici će moći steći i praktična znanja. Osim toga što je konferencija idealna prilika da se dopre do mladih talenata te predstave rješenja ciljanim poslovnim partnerima, ostvareni kontakti na Shiftu otvaraju mnoga vrata i upravo je networking razlog velikog interesa posjetitelja“, nadodao je Burazin.

Shift konferencija je do sada iznjedrila neke od najuspješnijih hrvatskih startupa poput Bellabeata, Oradiana i Photomatha, a upravo se Bellabeat ove godine našao u ulozi generalnog sponzora konferencije.

„Shift za Bellabeat ima poseban značaj, budući nam je upravo pobjeda na Shift Challenge-u 2013. godine otvorila vrata prema startup svijetu, u kojem smo se uspješno održali sve do danas. Istovremeno je i Shift evoluirao od startup događaja do najveće developerske konferencije u jugoistočnoj Europi i ponosni smo što možemo i dalje biti dio ovog događaja, ovaj puta u drugoj ulozi. A budući su Bellabeat proizvodi namijenjeni ženama, na ovaj način želimo privući i više žena u industriju - nama je to uspjelo, preko 50% Bellabeat zaposlenika su upravo žene.“ – izjavila je Petra Jakov ispred Bellabeata

Podršku konferenciji iskazao je i g. Tomislav Aljinović, direktor regije Jadran jug iz Splitske banke OTP Group: „Iznimno smo ponosni na dugogodišnje partnerstvo sa Shift konferencijom. Splitska banka već tradicionalno podržava projekte koji su generatori ideja, potiču kreativnost i inovativnost te promoviraju poduzetnički duh. Posebno nam je drago kada imamo priliku podržati projekte koji doprinose lokalnom razvoju i jačanju gospodarstva.“

„Naša je misija dovesti utjecajne pojedince u Hrvatsku koji bi naše tvrtke prepoznali kao vrijedne investicijske projekte i partnere. Želja nam je svakako i povećati svijest o Hrvatskoj IT sceni, kvaliteti naših IT tvrtki i stručnjaka.“izjavio je za kraj Ivan Burazin.