Najveća IT konferencija u jugoistočnoj Europi – SHIFT DEVELOPER CONFERENCE – najavila 7. izdanje

Kada su prije sedam godina krenuli s organizacijom konferencije, Shiftovci nisu ni slutili kako će upravo zahvaljujući najvećem regionalnom okupljanju developera grad Split upisati na europsku IT kartu. „Nakon prva dva izdanja, koja su više bila usmjerena na problematiku start-upova, odlučili smo napraviti zaokret i orijentirati se na stvaranje regionalne mreže usmjerene prema developerima“, kaže Ivan Burazin, osnivač i pokretač konferencije koja je prošle godine u Splitu okupila 1.200 sudionika iz svih dijelova svijeta. Ove godine, u dva konferencijska dana, 31. svibnja te 1. lipnja, govornici će obradit više desetaka tema, među kojima će se naći standardne teme u vezi web i mobile developmenta ali i najaktualnije IT teme o kojima se piše svakodnevno kao što su umjetna inteligencija, Blockchain i dezentralizirane aplikacije.

Uz sve veći interes lokalne zajednice o mogućnosti primjene praktičnih znanja u svakodnevnom poslovanju, SHIFT-ovci će, tradicionalno, organizirati i posebne radionice usmjerene na mlade developere, a sudionicima će ponuditi jedinstveno iskustvo. „ Iz godine u godinu trudimo se biti inovativni i originalni. Osim toga što je konferencija idealna prilika da se dopre do mladih talenata te predstave rješenja ciljanim poslovnim partnerima kojih je iz godine sve više i više, ostvareni kontakti na SHIFT-u otvaraju mnoga vrata i upravo je networking razlog velikog interesa posjetitelja“, nadodao je Burazin.

Od dosad potvrđenih govornika ističu se vodeća imena globalnog IT giganta Microsofta, predstavnici najpoznatijeg svjetskog web shopa Amazona, koji je prethodni mjesec otvorio svoj prvi off-line store u Seattleu, kao i stručnjaci iz GitHuba te CSS-a, čije proizvode i usluge diljem svijeta svakodnevno upotrebljavaju milijuni.

Organizatori najavljuju prva tri govornika:

Tarik Makota | Partner Solutions Architect u Amazon Web Servicesu

Tarik Makota je Solution Architect za Amazon Web Services. Pruža tehničko vođenje, savjetovanje o dizajnu te thought leadership za najznačajnije strateške software partnere AWSa.

Njegova karijera uključuje preko 20 godina iskustva u softverskom razvoju, te zaduženja u raznim industrijama, kao što su financijski printing, isporuka dobara i administracija, te financijske usluge.

 

Kathy Simpson | Director of Product u Githubu
Kathy Simpson je direktorica za upravljanje proizvodima u GitHubu. Ima dugogodišnju inženjersku pozadinu , te njeguje veliku strast za tehnologijom.

Prije Github-a, Kathy je radila kao stariji manager proizvoda u Heroku za “Human Interface Team” gdje je posljednjih 10 godina vodila proizvode od začetka preko prototipova, pa sve do dana puštanja proizvoda u opticaj.


Sean Larkin | Technical Program Manager u Microsoftu
 

Bivši predstavnik za tehničku podršku, postaje odmetni software inženjer, vođen potrebom da pomogne ljudima s kodovima koje piše.  Sean je član Webpack core tima, angular tima i angular-cli core tima.

Živi da bi drugima približio svijet web programiranja. Opsjednut je AngularJS-om, readabilitijem, Webpack-om, bundlers-om, tooling-om, i svime što pomaže da web programiranje i inženjering postanu svima lakši i ugodniji za korištenje!

 

Više informacija o konferenciji dostupno je na web stranici https://shift.codeanywhere.com/

SHIFT novosti, detaljniju agendu i teme koje će se obrađivati na ovogodišnjoj konferenciji, moguće je pratiti i putem službenog Facebook/ Instagram/ Twitter profila.

Low res materijale s prošlogodišnje konferencije su u privitku, dok su high res fotografije dostupne na: https://we.tl/BNDJrdBMM7

 

O ORGANIZATORU:

Codeanywhere je tvrtka registrirana u SAD-u, no osim ureda u Splitu ima zaposlenike i u Zagrebu, Dublinu i Ateni. Do sada je privukao oko milijun dolara ulaganja i prešli smo magičnu brojku od milijun prijavljenih korisnika. Osnovni proizvod Codeanywherea je programiranje u oblaku u segmentu web tehnologije. Drugim riječima, putem Codeanywherea je moguće programirati s bilo kojeg uređaja i bilo gdje. Akviziciju grčkog Codebendera, koji je specijaliziran za programiranje u oblaku za Arduino mikro računala, Codeanywhere je financirao iz vlastitih sredstava.