Naš Hajduk: Sljedeće godine radit će se na unaprjeđenju izbornog procesa

Na Fakultetu elektrotehnike strojarstva i brodogradnje u Splitu održana je redovita godišnja skupština Udruge Naš Hajduk. U uvodnom djelu tajnik Našeg Hajduka Luka Domikulić osvrnuo se na godinu na izmaku koji su obilježili rezultatski neuspjesi i pandemija Covid -19.

  • Nitko kome je stalo do Hajduka, niti jedan navijač ne može biti zadovoljan godinom koja je iza nas. Na loše sportske rezultate, preizraženu ovisnost kluba o transferima te izostanak pomaka po pitanju jačanja uprave i odjela unutar kluba i izrade strategije Naš Hajduk osvrnuo se na skupštini Hajduka u srpnju.

Dodao je kako su to ujedno i teme na kojima Naš Hajduk kontinuirano inzistira, a to će i nastaviti raditi u budućnosti.

  • Naši komentari temelje se na javno dostupnim planovima i objavljenim materijalima i zbog toga je važan i daljnji rad na transparentnosti kluba. Uvijek ističemo, od samih početaka Našeg Hajduka, kako je Uprava neovisna u donošenju odluka, a samim time i odgovorna za stanje u Hajduku. Dok je Nadzorni odbor tu da nadzire njen rad. Zato pozdravljamo što novi predsjednik upravo to naglašava od svog dolaska, a uskoro očekujemo i prezentaciju njegovih planova.

U operativnom dijelu vezanom za članstvo i projekt otkupa dionica iznesen je osvrt na 2020. godinu.

  • Ova godina rekordna je što se tiče prikupljenog iznosa donacija. Ukupno je skupljeno nešto manje od 4 milijuna kuna usprkos pandemiji zbog koje su izostale neke od planiranih aktivnosti, objasnio je u svom izlaganju voditelj projekta otkupa Tomislav Mikulić.

Ukupan broj članova zadržan je na približno jednakoj razini kao i prošle godine iako je veći dio godine zbog epidemioloških mjera bilo onemogućeno raditi veća okupljanja članstva.

  • Za 2021. u pripremi su noviteti vezani za obiteljske članarine i članove starije od 65 godina, a posebnu pažnju posvetit ćemo dodatnom poboljšanju usluge Odjela za članstvo i komunikacije s članovima, istaknuo je voditelj Odjela za članstvo Teo Prkić.

Ukupno je na račun Hajduka u 2020. godini uplaćeno gotovo 5 milijuna kuna. Od ostalih aktivnosti izdvojen je snažniji angažman u radu Bilog srca te promocija dokumentarnog filma i knjige Naš Hajduk. U dijelu koji se odnosi na suvlasničku ulogu Našeg Hajduka najavljeno je konkretiziranje rada na unaprjeđenju modela na kojem će se raditi tijekom sljedeće godine. Tajnik Luka Domikulić objasnio je:

  • Izborni proces je uz svoje dobre strane pokazao i određene manjkavosti. U proteklom periodu napravljena je opsežna analiza aktualnog načina biranja i postojećih članskih klubova u Europi i svijetu. Što rade i kako, kako biraju, koje su dobre strane takvih praksi, koje slabije te što je od postojećih dobrih praksi primjenjivo i u kojoj mjeri. Također, obavljen je niz sastanaka sa stručnjacima iz poslovne zajednice koji svojim znanjima i iskustvom mogu pridonijeti. Sve to u prvoj polovici 2021. godine javno ćemo prezentirati i pozvati javnost i članove da sudjeluju u razgovorima i raspravi.